DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCC

Bennanit megbüntették Michelisz kilökéséért

A versenybírók sem hagyták szó nélkül a WTCC monzai nyitófutamán a győzelem sorsát nagyban befolyásoló ütközést, amelynek Mehdi Bennani és Michelisz Norbert volt a két résztvevője és károsultja.

A Honda magyar pilótája az első hely megszerzéséért támadta privát Citroent vezető riválisát, ám amikor bebújt a marokkói mellé belső íven a pálya híres gyors kanyarjában, a Parabolicában, Bennani ráhúzta az autót, ami mindkettőjük számára a karosszéria sérülésével és kieséssel járt.

A versenyek után a felügyelők is utánanéztek a történéseknek, és úgy ítélték meg, hogy egyértelműen a marokkói hibája volt az ütközés, ezért öt rajthelyes büntetéssel sújtották őt a következő futamra, amit a hungaroringi nyitóversenyen kell majd letöltenie.

bennani-michelisz



„Nem számítottam rá, hogy a Parabolicában fog támadni, hiszen az elég trükkös hely ehhez” - védte manőverét Bennani az esetet követően. „Ugyanott fékeztem, ahol korábban is, aztán egyszer csak egy nagy ütést éreztem, és véget ért a versenyem. Végeredményben persze mindketten veszítettünk, hiszen eldobtunk magunktól rengeteg pontot és odaadtuk azokat a többieknek.”

Michelisz szerint azonban ez nem mentség, és indokoltnak tartja az ítéletet, még ha ez rajta már vajmi keveset is segít.

„Vagy védekezzen a kanyar előtt, vagy ha nyitva hagyja az ajtót, akkor viszont ne úgy forduljon be a kanyarba, mintha nem lennék ott” - fogalmazott. „Azt el tudom fogadni, hogy nem látott engem, de ettől még nem kapom vissza a pontokat. De szerintem mindenki érti, hogy Mehdi azért kapott büntetést, mert úgy tett, mintha ott sem lettem volna.”

Született még egy ítélet a vasárnapi események után, mégpedig Thed Björköt büntették egy az első versenyen bemutatott manővere miatt. Az Esteban Guerrierivel szembeni előzését találták szabálytalannak, így egy másodpercet hozzáadtak az idejéhez, ezzel pedig visszaesett az argentin mögé az 5. helyre, két pontot veszítve összességében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: