DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCC

Tarquini mindenkit megevett az esőben

Vasárnap is a Lada szájíze szerint alakultak a körülmények a WTCC moszkvai hétvégéjén, hiszen a rajt előtti esőben lubickolva a középmezőnyből is az élre törtek, Gabriele Tarquini pedig megszerezte a Vesta első győzelmét.

A mezőny száraz körülményekre készült az első, fordított rajtrács szerint induló futamon, ám az eső a legrosszabb pillanatban, a felvezető kör során csapott le rájuk. A versenyirányítás azonban a körülmények váratlan változását látva megkímélte a pilótákat és nem adta meg a rajtjelet, ehelyett új rajtprocedúrát rendelt el, hogy a csapatok lecserélhessék a slickeket esőgumikra.

CkvhvKpWsAA7UVG



A futam így 20 perc csúszással indult el a vizes pályán, amit Tiago Monteiro kezdett meg az élről, Mehdi Bennanival az oldalán. A portugál az 1-es kanyarban még megőrizte a vezetést, de hamar kiderült, hogy a Honda ilyen pályaviszonyok mellett nem számolhat győzelmi esélyekkel. Már az első kör végére Yvan Muller vette át a vezetést, és viszonylag kényelmesen is haladhatott az élen két másik Citroen, Bennani és Lopez előtt.

Nem sokáig ülhettek azonban a babérjaikon a francia márka pilótái, hiszen a 8-10. helyről startoló Ladák komoly menetelésbe kezdtek, és sorra vadászták le ellenfeleiket, miután autójuk a tegnapi időmérőhöz hasonlóan ismét remekül mozgott a vízen. Triójukat Tarquini vezette, aki Lopezt és Mullert is látványos párharc során előzte meg, ezzel az élre állt és képes volt növelni az előnyét. Az olaszt Nicky Catsburg követte, akinek sikerült feljönnie a második helyre, ezzel bebiztosítva a Lada kettős győzelmét hazai pályán, miközben tavaly óta használt modelljük, a Vesta először tudott diadalmaskodni.

A harmadik helyet megőrizte Muller, akire a negyedikként végző Hugo Valente már nem tudott felzárkózni a harmadik Ladával. Őt Lopez, valamint két Honda, Monteiro és Huff követte. Michelisz Norbertet csak a 10. helyen intették le, miután a magyar versenyző egy bokszáthajtásos büntetést is kénytelen volt letölteni, amiért Tom Coronellel együtt rosszul álltak fel rajthelyükre a startnál. Ficza Ferenc a 15. helyen ért célba a Zengő Motorsporttal, és Gregoire Demoustiert tudta maga mögé utasítani.

Hamarosan indul a második futam, ahol a Ladának még a mostaninál is jobb esélyei lehetnek a győzelemre, hiszen ott már a rajtrács első három helyét foglalják majd el.

 

EasyCapture3_4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: