DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WTCC

Jövőre már bajnoki címet ünnepelhet a Volvo?

A Volvo-Polestar Cyan Racing nagy ambíciókkal vág neki gyári WTCC-kalandjának - Thed Björk szerint akár már egy év múlva harcban állhatnak a világbajnoki címért.

Fredrik Ekblom, a magát már korábban a WTCC-ben is kipróbáló pilóta úgy vélekedett, hogy a Volvo már idén képes lehet a győzelemre a Túraautó-világbajnokságon. Most csapat- és honfitársa, Thed Björk nyilatkozott a széria hivatalos oldalán közeljövőbeli terveiről, és ami azt illeti, cseppet sem bizonyult szerényebbnek Ekblomnál.



A Volvo-Polestar Cyan Racing idén először vág neki két gyári autóval és komoly felkészüléssel a háta mögött egy F1-es évadnak, így talán nem is meglepő, ha ilyenkor még nagyot álmodnak a pilóták. „A pilóták mindig optimisták azt illetően, hogy mire képesek” - mondta a 35 éves svéd. „De egyúttal reálisnak kell maradnunk az első évet illetően. Talán képesek leszünk harcolni a pontokért, és néhány dobogót, valamint győzelmet szerezni - ez utóbbi fantasztikus lenne. A második szezontól viszont már a világbajnokságért akarunk harcolni, nem is kérdés.”

Björk és Ekblom február második felében fog először tesztelni a 2016-os szezonra az S60-as volánja mögött, de Björk szerint a színfalak mögött rengeteg munka lesz még addig. „A szerelők mindent beleadnak, és nagyon sokat dolgoznak. Idén eddig még nem vezettünk, csak felkészülés zajlott, mi Fredrikkel pedig sokat edzünk, annak érdekében, hogy készen álljunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: