DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
WTCC

"A Volvo akár győzhet is idén"

A Polestar Racing egyik pilótája úgy véli, hogy a Volvo már első gyári szezonjában meglepetést okozhat a WTCC-ben, mindazonáltal nehezebbnek gondolja a mostani autók vezetését.

A Volvo WTCC-alakulatát irányító Alexander Murdzevski Schedvin nemrég azt nyilatkozta, hogy nem reális olyan sikerekre számítani csapatától, mint amit anno a Citroen vitt véghez. A gárda háromszoros STCC-bajnok pilótája, hatfutamos - még 2007-ből datálódó - WTCC-tapasztalattal rendelkező Fredrik Ekblom azonban úgy véli, idén már győzhetnek, sőt, meg lenne lepve, ha nem így történne majd.

„Nagyon csalódott lennék, ha év végén nem lennénk benne az első ötben” - idézte a svéd pilótát a TouringCarTimes.com. „Úgy vélem, ott leszünk a dobogón, és nem lennék meglepve, ha néhány versenyt meg tudnánk nyerni. Óriási dolog, hogy itt vagyunk, és nem csak azért, mert a Túraautó-világbajnokságról van szó, hanem azért is, mert nagyon motiváló az emberek hozzáállása. Úgy vélem, a tapasztalatom nagyon fontos lesz az első év során, amikor rengeteg ismeretlennel találjuk majd szemben magunkat: új autó, új pályák, és így tovább.”



Ekblom rengeteg tapasztalattal rendelkezik a Super 2000-es autókról, de úgy véli, hogy a WTCC jelenlegi szabályai komoly kihívások elé fogják állítani. „Sokkal nagyobb a különbség, mint azt gondoltam. Az új autó sokkal gyorsabb, nehezebb vezetni, és idegesebb is. Ahhoz, hogy gyors legyél vele, többet követel tőled, de egyúttal izgalmas is.”

A svéd azt is elmondta, miért különleges a Volvo WTCC-csapatánál vezetni. „Hihetetlenül egyedülálló lehetőség, és pontosan erről álmodsz, amikor elkezded a versenyzést. Hosszú karrierre tekinthetek vissza, és az ilyen lehetőségek nagyon ritkák. Különösen azért, mert azzal Thed Björkkel versenyezhetek egy csapatban, akit 15 éves korom óta ismerek, és a tulajdonos az a Christian Dahl, akivel együtt gokartoztam 12 évesen.”

Ekblom nyilatkozatában nem rejtette véka alá, mi a célja a WTCC-ben. „Persze hogy a győzelem. Erről beszélek Christian Dahlnak már 2012 óta, amikor leigazolt engem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: