DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCC

WTCC 2016: Így fest most a mezőny

A legfontosabb kérdés már eldőlt, sok másik viszont még nyitott a túraautó-vb idei mezőnyében: az alábbiakban áttekintjük, hogy néz ki a csapatok felállása két hónappal a szezonkezdés előtt.

Gyári csapatok:

Citroen: Már hivatalosan bejelentették, hogy a négyről két autósra szűkülő gyári alakulat pilótái Jose Maria Lopez és Yvan Muller lesznek.

Honda: Gabriele Tarquini elküldése után Tiago Monteiro csapattársai Michelisz Norbert és a Ladától érkező Rob Huff lesznek.

norbi_honda_2016



Volvo: A Polestar Cyan Racing által versenyeztetett két S60-ast két tapasztalt svéd, Thed Björk és Fredrik Ekblom vezetik majd.

Lada: Huff távozását követően még nincs hivatalos információ a versenyzőkről, de a pletykák szerint a Hondától távozó Tarquini, valamint a bevallottan gyári ülésre vágyó Hugo Valente érkezik a tavalyi év egyik nagy felfedezettje, Nicky Catsburg mellé. Nicolas Lapierre valószínűleg távozik.

Privát csapatok:

Sebastien Loeb Racing: A privát alakulatok közül egyedül a három Citroent indító Loeb Racing nevezett meg versenyzőket, szám szerint kettőt: Mehdi Bennani és Gregoire Demoustier vezeti majd az SLR autóit, míg a harmadik helyre Tom Chilton tűnik a legnagyobb esélyesnek.

Zengő: A várakozások szerint továbbra is egy privát Honda Civicet futtató istálló magyar tehetségek közül választhatja új versenyzőjét – mi ifj. Ficza Ferencre tippelünk.

Nika: A svéd istálló egy privát Hondát indít majd a szezonban – a versenyző kiléte még nem ismert.

Campos, ROAL, ALL-INKL.com Münnich: A három Chevyvel versenyző alakulat 2016-os terveiről egyelőre keveset tudni, csupán annyit, hogy a tervek szerint előbbi kettő továbbra is két autóval versenyezné végig a szezont.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: