DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCC

Le Mans-győztes csatlakozik a Ladához a WTCC-ben

Újabb pilótacserét jelentett be a Lada két héttel azelőtt, hogy a WTCC Motegiben visszatérne extrém hosszú, kéthónapos nyári szünetéről. A francia jövevény számára teljesen új lesz a túraautózás.

A 31 éves Nicolas Lapierre-ről van szó, akit a Lada most megnevezett Rob Huff és Nick Catsburg csapattársaként, azaz a csapathoz a Nordschleifén csatlakozó Jaap van Lagen helyét veszi át. Szerződése a szezon teljes hátralévő részére szól, azaz Japánban, Kínában, Thaiföldön és Katarban is ő vezeti majd az egyik autót.

lapierre



Lapierre eddig minden kategóriában futamot nyert, ahol elindult, kezdve az F3-mal és az A1GP-vel, majd pedig a GP2-ben és a WEC-ben is, ahol 2012 óta többé-kevésbé állandó résztvevő. A Toyotával többször is felért a csúcsra, bár Le Mans-ban az LMP1-esek között csak a 3. hely volt a legjobbja. Idén azonban mégis sikerült nyernie, noha ehhez az LMP2-be, az Oreca-Nissanra kellett váltania.

„Rengeteg különféle együléses autót és sportautót vezettem már, de túraautó volánja mögött eddig még nem ültem. A turbómotoros, elsőkerék-meghajtású versenygépek újak számomra, így sokat kellett tanulnom, amikor most először kipróbáltam a Vestát” - mondta Lapierre, ki Magny-Cours-ban és a Paul Ricardon tesztelt az elmúlt napokban. Utóbbi gyakorlás pillanatait örökítette meg az alábbi videó.

A francia jelenleg igencsak kalandvágyó kedvében van, nemrég ugyanis a Formula-E tesztjén is részt vett az Agurival. A japán csapat még nem jelentette be teljes felállását a következő szezonra, így Lapierre akár még abban a sorozatban is kiköthet, elvégre a versenynaptára nincs átfedésben a WTCC-ével.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: