DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCC

Robert Huff "dupla élvezete" a Nordschleifén

A Lada WTCC-pilótája komoly megmérettetésre készül május harmadik hétvégéjén: szombat délelőtt le akarja tudni túraautó-futamát, utána pedig rajthoz áll a legendás 24 órás versenyen is.

Komoly srác ez a Robert Huff: múltbéli tapasztalatai után úgy döntött, hogy csak azért, mert a WTCC futamát és a nürburgringi 24 órás versenyt egy hétvégén tartják, még nem ok arra, hogy egyiken, vagy másikon ne induljon el. A WTCC 2012-es világbajnoka több ízben is vendégeskedett már a Nordschleifén, és ladás teendői mellett egy Team Premio-Mercedes-Benz SLS AMG GT3 volánja mögött is meghódíthatja a legendás „zöld poklot”.



„Nagyon hálás vagyok a csapatnak és a Dunlopnak a lehetőségért, hogy részt vehetek a 24 órás versenyen, az élmezőny egyik autójában. Azt hiszem, ez méltó elismerése a tavalyi versenyen elért eredményemnek, és azoknak a megmérettetéseknek, ahol szintén jól teljesítettem. Hat versenyen öt dobogós helyezést értem el, köztük egy második helyet a dubaji 24 óráson” – idézte Huffot a TouringCarTimes.com.

„Jól ismerem a Mercedest és a pályát is, remélem hamar hozzá tusok szokni a körülményekhez, és erős eredményt érhetek el a WTCC-futamon és a 24 óráson is” – mondta a brit pilóta. A Túraautó-vb futamát szombat reggel rendezik meg, míg az egész napos száguldás aznap délután veszi kezdetét.

Ezzel a géppel fog rajthoz állni Huff a 24 óráson
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: