DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCC

Késik az új Lada, kihagyják a tesztet

Az oroszok csúsznak új modelljük, a Vesta építésével, kihagyják a hivatalos tesztet, és még az is lehet, hogy tavalyi autóval kezdik a WTCC-szezont, ami semmiképpen nem jó ómen.

Az ismét három versenyzőt harcba indító Lada új modellel, a Grantát felváltó Vestával száll harcba a 2015-ös sikerekért, amelyet már kifejezetten a TC1-es szabályok szerint terveztek. A Motorsport-Total értesülései szerint azonban az oroszok jelentősen megcsúsztak az új autó építésével, emiatt kihagyják a február 13-i barcelonai kollektív tesztet és médianapot, helyette pedig Magny-Cours-ban, bázisuknál tartanak privát gyakorlást, már ha egyáltalán lehetőséget biztosít erre a szűk időkeret.



A Lada szóvivője bevallotta, valóban csúszásban vannak, és az is lehetséges, hogy az új autó nem készül el a március 8-i argentin szezonnyitóra. Ebben az esetben a csapat valószínűleg a tavalyi Grantákat viszi el Termas de Rio Hondo versenypályájára. Az új Lada motorját a francia Oreca cég építi, a hírek szerint ezek már sikeres teszten estek túl, a karosszériák építése nem halad megfelelő ütemben.

A késői kezdés és korlátozott tesztelés rányomhatja bélyegét a Lada egész szezonos teljesítményére is. Tavaly az istálló történelmet írva két futamgyőzelmet és egy második helyet szerzett a korábbi világbajnok, Rob Huff jóvoltából. A cél, hogy ezt múlják felül idén, egy kiforratlan autóval azonban, amelyet év közben pofozgatnak, nehéz lesz ilyen álmokat valóra váltani. A Lada felállása változatlan az előző szezonokhoz képest, továbbra is Huff, James Thompson és Mikhail Kozlovszkij vezeti a piros helyett már aranyszínben pompázó autókat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: