DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCC

Michelisz a héten ismét teszteli a Hondát

A WTCC Blog értesülései szerint Michelisz Norbert már Valenciában van, ahol a héten ismét a gyári Honda autóját teszteli. A pilótafelállás bejelentése februárban várható.

Bár a Túraautó-világbajnokság mezőnyének közös tesztjét majd február 13-án tartják Barcelonában, a gyári csapatok megengedhetik maguknak, hogy máris a pályán próbálgassák új fejlesztéseiket. Ennek jegyében jelenleg a Citroen és a Honda is ott van a valenciai Ricardo Tormo versenypályán, utóbbi színeiben pedig ismét feltűnt Michelisz Norbert is.

michelisz 5



A JAS Motorsport csapatfőnöke, Alessandro Mariani erősítette meg a WTCC Blognak, hogy a magyar versenyző ezúttal is pályára lép az autójukkal - a négy gyakorlási napból egy lesz az övé, míg a másik háromon Gabriele Tarquini teszteli majd a Civic-et, ami új aerodinamikai elemekkel, valamit frissített futóművel és differenciálművel lett felszerelve. A csapat másik biztos hellyel rendelkező versenyzője, Tiago Monteiro ezúttal nem kap szerepet.

A Honda számára azért is fontos lesz ez a teszt, mert a Citroen jelenléte miatt a tavalyi évben mindent besöprő francia márkával is összemérheti magát - a 2014-es szezon elején meglepetésként érte őket, hogy mekkora a lemaradásuk a Citroenhez képest, idén viszont már szeretnék elkerülni a hasonló kellemetlen tapasztalatokat.

Mariani arról is beszélt az említett forrásnak, hogy a gyári pilóták hivatalos megnevezésére valamikor február elején kerül majd sor. Ez azt is jelenti, hogy legfeljebb pár hét múlva végre fény derül arra, kettő vagy három autóval készül-e nekivágni a szezonnak a gyári Honda, és hogy ebben jut-e valamilyen szerep a márkával egyre szorosabb kötelékbe kerülő Michelisz Norbertnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: