DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCC

Győzelemre hajthat a Lada idén?

A 2012-es világbajnok igencsak bizakodóan nyilatkozott a WTCC hivatalos honlapján a Lada ezévi esélyeiről: szerinte az új Vesta már az első pillanattól kezdve gyorsabb lesz a Grantánál és vele képesek lehetnek futamgyőzelmekre is akár.

upvesta 



Nem volt egyszerű debütáló szezonja Huffnak az orosz márkánál: az autók rohamtepóban készültek el (a háromból két autót marrakech-ben raktak össze először), a lemaradásuk tetemes volt a többiekhez képest. A szezon vége azonban fantasztikusan alakult, két győzelem és egy második hely egészen az összetett 10. helyéig repítette a britet. Idén pedig már az új Vestával indulnak harcba a sikerekért, ami sokkal alkalmasabb versenyautónak mint a Granta volt. Nem csoda, hogy Huff igen magabiztosan várja a szezont. "Képesek lehetünk arra, hogy futamokat nyerjünk." - kezdte az esélylatolgatást. "Az új autó már először a pályára gördülve is gyorsabb lesz, mint az előző a szezon végén volt kiismerve, fejlesztve. Persze az igazság úgyis csak élesben derül ki, de az első futamig jó eséllyel három hetet tesztelhetünk, ami pontosan három hét teszteléssel több, mint amennyi tavaly sikerült. Ha az első futamnak úgy vágunk neki, hogy valamelyest ismerjük már az autót és rendelkezünk egy alap beállítással hozzá, akkor jöhet a rock'n'roll."

Huff jelenleg is a Ladával tesztel Magny-Cours-ban, igaz jobb híján még egy átalakított Grantán próbálgatják az újításokat. Az új autóval a tervek szerint először a barcelonai teszten mérhetik össze magukat a riválisokkal, március 6.-8. között pedig már Argentínában, a szezonyitón küzdet Huff a minél előkelőbb helyezésekért, tavlayhoz hasonlóan James Thompsonnal és Mikhail Kozlovskiy-jal az oldalán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: