DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
WTCC

Az argentinok és a szerbek is nemzeti hősüket ünneplik

A WTCC legutóbbi fordulóját követően két olyan nemzetnek is bőven volt ünnepelnivalója, amelyek nincsenek különösebben hozzászokva az autósportban szerzett sikerekhez. Jose Maria Lopezre és Dusan Borkovicra is hősként tekint hazája.

Dppi_03714015_262



Lopez első teljes szezonját teljesítette a sorozatban, miután a Citroen felkarolta őt a tavalyi, győzelemmel végződő beugrását követően. Bár Juan Manuel Fangio idejében még más volt a helyzet, napjainkban már meglehetősen ritka, hogy egy argentin versenyző kerüljön az autósportok élvonalába, így Lopez jelenléte és sikere azonnal felvillanyozta a dél-amerikai országot. Szülővárosában, Rio Terceróban szurkolók ezrei a főtérre gyűlve nézték kivetítőn a suzukai történéseket, és lelkesedésüket az sem lankasztotta, hogy helyi idő szerint hajnali 2 órakor rajtolt az első verseny Japánban. Miután a nemzeti hős ottani futamgyőzelmével bebiztosította a címet, reggelig tartó ünneplés kezdődött a városban és az ország más részein is. Rio Tercero polgármestere, Alberto Martino máris bejelentette, hogy december 9-én immár a világbajnok részvételével egy komolyabb rendezvényt is tartanak a siker alkalmából.

 

Míg Lopez már nem utazott haza a makaói szezonzáró előtt, a suzukai hétvége másik ünnepeltje, Dusan Borkovic kedden leszállt a belgrádi reptéren, ahol rajongók és újságírók tömege várta. A szerb a hétvégi második futam után állhatott fel a dobogó második fokára, ezzel hazája legjobb autós világbajnoki eredményét elérve. Elmondása szerint nagy megkönnyebbülést jelentett számára ez a dobogó, hiszen a korábbi balszerencséi és hibái után kezdte elveszíteni az önbizalmát, és különösen az időmérőkön teljesített gyengén.

10698713_854055321292958_6627590059859012052_n

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: