DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
USA

IndyCar: Pagenaud megállíthatatlan, Indianapolist is behúzta

A francia pilóta zsinórban harmadik győzelmét szerezte a 2016-os szezonban Helio Castroneves és James Hinchcliffe előtt, így továbbra is toronymagasan vezeti a széria tabelláját.

A Penske francia pilótája lenyűgöző teljesítményt nyújt idén: a szezon ötödik futamán harmadik győzelmét aratta, és Long Beach óta megállíthatatlan. Amikor viszont nem diadalmaskodott, akkor a második helyen végzett, így továbbra is őrzi éllovas pozícióját a pontverseny élén.

Pagenaud az Indianapolisi Nagydíj egy rövid időszakában adta csak ki a kezéből a vezetést, amikor a második sárga zászlós szakaszt követően a kiállásaikat korábban már letudó Conor Daly és Helio Castronves is elé tudott kerülni. Sőt, a bokszból kifelé még James Hinchcliffe is elé tudott férkőzni, ám a francia a következő cseresorozat alatt egy rettentően gyors bokszba bevezető körnek köszönhetően át tudta lépni riválisait. Pagenaud többé vissza sem nézett, megismételve 2014-es, Brickyardon szerzett győzelmét.



A 82 körös futam egyébként meglehetősen csendesen telt el, igaz, nem Sebastien Bourdais és Tony Kanaan számára. A brazil pilóta a rajtot követően egyszerűen nem vette észre a franciát, az első kanyarhoz érkezve pedig balra legyezett, a falba passzírozva a KVSH Racing pilótáját. A restartot követően egy másik bajnok is egészen amatőr hibát vétett: Will Power éppen Alexander Rossi ellen próbált védekezni, de kipördült, és csak a mezőny végére zárkózhatott vissza.

Érdekes, Sebastien Bourdais-nak a második sárgához is köze volt, hiszen a rajtbaleset után visszatért a pályára, de autója megadta magát, így a pace car egészen hosszú ideig vezette a mezőnyt, amíg el tudták vontatni a Dallara-Chevyt. Conor Daly pünkösdi királysága − és valóban pünkösd van! − után, 13 körrel a leintés előtt alakult ki az első három sorrendje, amikor a vezető Pagenaud-Castroneves duó mögött Hinchliffe-nek sikerült bebújnia Daly mellé.

A májusi kavalkádot folytatva a mezőny már hétfőn, május 16-án megkezdi a gyakorlást a 100. Indy 500-ra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: