DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
USA

IndyCar: Pagenaud ismételni tudott Barberben

A Penske pilótája eddig nagyon komoly teljesítményt nyújt: két második helye után győzni tudott Long Beachen, amihez Alabamában hozzátette idei második diadalát.

Úgy tűnik, Simon Pagenaud komolyan gondolja a címszerzést: Indy 500 és IndyCar-bajnoki címek mellette ide, tapasztaltabb csapattársak oda, a francia pilóta eddig megingathatatlan teljesítményt nyújt az IndyCarban. A Penske versenyzője több mint 13 másodperccel múlta felül Graham Rahalt, és a kilencvenből nyolcvanhét körön keresztül az élen állt a szezon negyedik futamán.



Győzelmével előnye 48 pontra nyúlt a 10. helyen végző Scott Dixon előtt - a címvédő új-zélandi versenyzőnek Sebastien Bourdais tett keresztbe, aki így a 20. pozícióig esett vissza, de ezalatt új körrekordot állított fel 1:08.4533-as idejével.

Pagenaud számára Graham Rahal jelenthette volna az egyetlen kihívást a Barber Motorsports Parkban: az amerikai a 82. körben utat talált riválisa mellett, míg az a forgalommal bajlódott. Az előzésnél még össze is értek, de mindketten folytatni tudták a versenyt. Rahal később Jack Hawksworth autójának koccanva rongálta meg első szárnyát, ez pedig hozzájárult ahhoz, hogy Pagenaud a 86. fordulóban visszavegye a vezetést.

Mögöttük Josef Newgarden zárta harmadik helyen az összecsapást, két penskés pilóta, Will Power és Juan Pablo Montoya előtt - a kolumbiai remek versenyzést bemutatva, a 21. pozícióból tudott felzárkózni.

Az IndyCar Alabamából egy hónapra Indianapolisba költözik, ahol három hét múlva az Indianapolisi Nagydíjon csapnak össze a pilóták, mielőtt teljes gőzzel elkezdenék a felkészülést a 100. Indy 500-ra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: