Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
USA

Az utolsó percekig zajlott a csata Daytonában

Véget ért a Daytonai 24 órás verseny, amelynek az utolsó percei is rendkívüli izgalmak közepette zajlottak, ám végül Sharp, van Overbeek, Brown és Derani csapata zárt az élen.

Rubens Barrichello igazán boldog lehet, hiszen a volt F1-es versenyző társaival, Ricky Taylorral, Jordan Taylorral, valamint Max Angelellivel együtt a második helyen végzett. A harmadik legjobb csapat az Action Express Racing lett, amelyet Christian Fittipaldi, Joao Barbosa, Filipe Albuquerque, valamint Scott Pruett képviselt.

 Daytona

Az utolsó órában Max Angelelli mindent megtett azért, hogy Deranit megszorongassa, azonban minden próbálkozás hiába volt, a Tequila Patrón ESM pilótája ugyanis folyamatosan növelte előnyét. 22 perc volt csupán hátra a versenyből, amikor a GTLM géposztályban hatalmas csata alakult ki az első helyért: a harc Garcia és Gavin között zajlott, ám végül utóbbi került ki győztesen a viadalból, és mindössze 0,034 másodperccel szelte át előtte a célvonalat.

A GTD géposztályban a Potter, Lally, Seefried és Rast által alkotott Magnus Racing csapata zárt az élen – az utolsó körökben Rast és a második helyen autózó Babini is igyekezett spórolni az üzemanyaggal, ám előbbi versenyző végül a bokszba hajtott így Babini vette át a vezetést. Öröme azonban nem tarthatott sokáig, hiszen lelassult, majd kénytelen volt feladni első helyét.

Pozícióját Catsburg vette át, és meg is tartotta azt a verseny végéig, így a Black Swan Racing a másodikként zárt. A harmadik a Riley Motorsports csapata lett Ben Keatinggel, Dominik Farnbacherrel, Jeroen Bleekemolennel, valamint Marc Millerrel.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?