DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Túraautó

Nem szerepel a Hungaroring a DTM 2019-es naptárában

A szezonzáró előtt a német túraautós széria kiadta jövő évi menetrendjét két új pályával. Egyben arra is fény derült, hogy az új női bajnokság, a W Series a DTM kísérője lesz.

A következő versenyszezon hagyományosan Hockenheimben kezdődik május első hétvégéjén és ugyanott ér véget októberben. Az idei tíz helyett kilenc fordulót tartanak: búcsúzik a négy kiadást megért magyar verseny, továbbá a szomszédos, Ausztriában, Red Bull Ringen tartott forduló is.

Lesz viszont két új pálya: csatlakozik Zolder Belgiumban, a holland forduló helyszíne pedig Zandvoort helyett Assen lesz. Az idén augusztusi időpontot kapó misanói olasz forduló átkerül a harmadik helyre, a Hungaroring korábbi helyére.



Egyúttal azt is bejelentették, hogy a DTM betétsorozatának egyike lesz hat helyszínen a W Series, az új, kizárólag nőknek szóló formulaautós bajnokság. Érdekesség, hogy bár a túraautósokat eddig kísérő Formula-3-as Európa-bajnokság összeolvad a GP3-mal, és a Formula-1-es versenyhétvégékre költözik, mind a kilenc fordulón a programban szerepel egy Formula-3-as széria, amelyet a korábbi Eb autóival rendeznek.

Jövőre a DTM két közös bemutatóversenyt tart a japán Super GT bajnoksággal: ezek helyszínét és időpontját később határozzák meg.

A DTM és W Series 2019-es versenynaptára:

1. Hockenheim

május 3-5.

W

2. Zolder

május 17-19.

W

3. Misano

június 7-9.

W

4. Norisring

július 5-7.

W

5. Assen

július 19-21.

W

6. Brands Hatch

augusztus 10-11.

W

7. Lausitzring

augusztus 23-25.

 

8. Nürburgring

szeptember 13-15.

 

9. Hockenheim

október 4-6.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: