Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. december 16. vasárnap
Tereprali

Pajer Csaba is a Dakarra gyúr

Pajer Csaba ereiben mindig is fortyogott a benzingőz. Régóta a „terepen van”, mégis viszonylag későn kezdte el versenyszerűen húzni a gázt. Ettől függetlenül az eredmények jöttek, emberünk pedig tovább emeli a tétet: csapata segítségével szeretne kijutni a 2020-as Dakar Ralira. Ebből az apropóból beszélgettünk a Laller Racing Dakar Team új motorosával.

Hogyan kötöttél ki a tereprali mellett?

Gyerekkorom óta jelen van az életemben a motorozás. Az utcai mellett volt terepgépünk is, amivel már korán tapasztalatot szereztem az úttalan utakon. Ahogy telt-múlt az idő, egyre gyakrabban éreztem, hogy a terepraliban önmagam lehetnék, és ki tudnék teljesedni, ezért a vágyakat végül tettekre váltottam: 2014-ben beneveztem a magyar bajnokságba.

Pajer-Csaba-2

Milyen eredményekkel szerepelsz?

Egyelőre még csak hazai szintéren mérettem meg magam. Több Hungarian Baja-n is elindultam, ezeken a versenyeken sajnos nem igazán jött ki a lépés, ugyanis a technika ördöge valahogy mindig közbeszólt. De panaszra igazán nincs okom, ahol eddig elindultam, ott mindenhol sikerült célba érni. És persze akadnak sikerek is a tarsolyban: 2014-ben az Adrenalin energiaital kupán kategória 1. helyezést szereztem, míg 2015-ben és 2017-ben a Riverside Baja MAMS Open motoros kiírásában lettem kétszer is második.

Miért pont a Laller Racing Dakar Team?

Horváth „Laller” Lajoshoz régi ismertség fűz. Már a legelső versenyen sem az ellenfelet látta bennem, sokkal inkább emberként, sporttársként kezelt. Amiben tudott, kérés nélkül segített, ez pedig nagyon imponáló volt a számomra. Az eredményeit, a hozzáállását és a kitartását senkinek sem kell bemutatni, mind-mind példaértékű, ő ez egyik legnagyobb harcos, akit ismerek. Az idők során jóbarátok lettünk, és amikor Lajos életre hívta, majd bővítette a csapatát, nem volt kérdéses, hogy az egyik társaként és versenyzőjeként vállvetve fogunk tovább harcolni!

Pajer-Csaba-4

Mik ezek az álmok?

Úgy gondolom, hogy akit életvitelszerűen mozgat a terepsport, az csak egyetlen zászlót tűzhet a rúdra - a Dakar Raliét. Ez nálam talán már kölyökkorban elrendeltetett, de kézzelfogható esélyt csak most érzek arra, hogy megvalósíthassam az álmom. Célom a Dakar szereplés, amit a létező legnagyobb emberre szabott kihívásnak tartok, és van is egy mondásom erről. Két dolog történhet: vagy sikerül, vagy újrakezdem!

Zárásként mi az, ami nagy általánosságban hajt, és hogyan készülsz az idei szezonra?

Ami folyamatosan motivál, az a végtelen szabadságérzet, amit csak a motorozás és a tereprali adhat meg nekem. Hetente többször látogatom a konditermet, és amikor csak az időjárás engedi, a nyeregbe pattanok. Összetett szezon elé nézünk, számos hazai és nemzetközi versennyel, ezért nagyon fontosnak találom a mentális edzettséget is, erre kiemelt hangsúlyt fektetek. Különböző módszerekkel folyamatosan stresszelem az agyam, így igyekszem elérni, hogy a rajt pillanatában én legyek a „legösszeszedetebb” ember!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?