DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
Tereprali (TR)

Magyarok teremtettek értéket a semmiből

Egy versenyautóban materializálódó magyar sikerről, a minden igazi nagy eredmény mögött húzódó életfilozófiáról, a munka feltétlen szeretetéről és a feladat iránti csendes elköteleződésről szól az Aperti Filmek alábbi portréja.

Aki szereti az autósportot és a Dakart, az jól tudja, ki is Jean-Louis Schlesser, aki a gyári méregdrága összkerékhajtású versenygépekből álló mezőnyt Afrikában többször is állva hagyta összetettben hátsókerék hajtású kocsijával a homoktengerben.

De vajon hogyan jutott eszébe a francia Dakar-pápának, hogy egy kis Veszprém melletti műhelybe hozza a nevét viselő Schlesser SP01 tereprali autó elkészítését? A titok nyitja Horn Albert, alias Berci és két társának Frank Pappnak és Darázsi Zsoltnak a munkához, a feladathoz való hozzáállása. A tökéletességre törekvés szükséges ahhoz, hogy a technikából a maximumot hozhassa ki a pilóta az úttalan utakon a fizikai határok közelében autózva, amikor a siker, de akár az élet-halál is azon múlik, hogy az utolsó csavarig tökéletes-e a gép. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: