DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Tereprali (TR)

Fogcsikorgatva a célban – Szeretünk, Gyula!

Ha Gyulán tereprally-versenyt tartanak, szinte biztosra vehető, hogy a legegyszerűbb futam is valami nem várt, minden elképzelést felülmúló meglepetéshalmazzá válik. Ilyenkor a legegyszerűbb, ha az ember hagyja, hadd sodorják magukkal a szürreális események. A Sólyom Team versenyzőpárosa, Sólyom Olivér és Galbács Mátyás sem cselekedett másként: szinte kívülállóként szemlélték a Nissan-Interspar Kupa történéseit.

Sólyom Olivér: „A kálváriánk azzal kezdődött, hogy elromlott a sebességfokozat-jelző, és fejben kellett tartanom, hányadik fokozatban van éppen a váltó. Aztán pár kilométerrel az első szakasz rajtja után két henger megállt a motorban. Az egész versenyt félreváltogatva, négy hengerrel csináltuk végig. Az utolsó etapon az eső is megjött. Nem hiszem, hogy ki kellene fejtenem, mit jelent ez a három dolog együtt a gyorskocsizás területén. Csak azért nem forfaitoltunk, hogy versenyben kapjunk ki. Kicsit el is voltunk keseredve, hogy le kell mondanunk az év végi 3. helyezésről a kategóriánkban.”

01_resize



Galbács Mátyás: „Az utolsó szakaszokon már csak nevetni tudtunk a szenvedéseinken. Elképzeltük magunkat a nézők szemszögéből, akik nem ismerhették a problémáinkat, csak azt látták, hogy esünk-kelünk.”

Végül minden a lehető legjobban alakult, mert az azonos kategóriában versenyző Zdeněk Pořízek nem állt be a parc fermébe, így a Sólyom – Galbács páros lett a 2. helyezett, és a bajnokságban is megtarthatta év végi dobogós helyezését.

Sólyom Olivér: „A parc fermében érkezett a hír, hogy Zdeněk felállt a trélerre, azzal az indokkal, hogy siet haza, nem tudja megvárni az eredményhirdetést. Szerintem egyszerűen nem akart beleszólni a magyar bajnokság végeredményébe. Olyan sportszerű cselekedet volt ez, amilyet az elmúlt tíz évben nem láttam a tereprallyban.

Összességében minden probléma ellenére nagyon élveztem a futamot. Örülök, hogy egy éven belül kétszer is Gyula környéki pályákon mérkőzhettünk meg a többiekkel, és még inkább megszilárdult bennem az a meggyőződés, hogy van létjogosultságuk a sprintversenyeknek. Bízom benne, hogy a GTA jövőre is megrendezi ezt a futamot.”

06_resize

A nem hivatalos bajnoki lista szerint a Sólyom Team 2014-es eredményei:

Sólyom Olivér – Galbács Mátyás

TROB: abszolút 14., kategória 3.

TROB sprint: abszolút 7., kategória 2.

 

Gyabronka István – Radics Gábor

TROB: TH kategória 1.

TROB sprint: TH kategória 1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: