DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Gamer-világbajnokságot indít az F1

A Formula-E után nyitott az eSport világa felé a királykategória vezetése is: többkörös bajnokságot indítanak szimulátorosoknak, melynek fináléja az Abu Dhabi Nagydíjon lesz!

A Formula-1 eSport széria első szezonja szeptemberben veszi kezdetét, röviddel a hivatalos játék, az F1 2017 megjelenése után. A jelentkezőknek, akik PC-n, PS4-en és Xboxon is csatlakozhatnak, kétfordulós kvalifikációt kell teljesíteniük a monzai és suzukai pályán, innen a legjobb 40 játékos jut tovább az elődöntőkbe.

Ők meghívást nyernek az október 10-11-i, londoni elődöntőbe, ahonnan 20 játékos jut tovább a nagy fináléba. Ennek helyszíne Abu Dhabi, az F1 novemberi szezonzárójának hétvégéje. A finálé egy három versenyből álló minibajnokság lesz. A Formula-1 első eSport-bajnoka automatikusan továbbjut a 2018-as szezon elődöntőjébe, és karakterként bekerül az F1 2018 játékba.



„Ez a kezdet hatalmas lehetőséget jelent: stratégiailag és a rajongók elkötelezése szempontjából is” – mondta Sean Bratches, az F1 kereskedelmi vezetője. A Liberty Media újszerű szemléletének következő megnyilvánulása a fiatalok szimulátorozó, népes rétegének megszólítása. „Először is, ebben a kategóriában hatalmas a jelenlét, mi pedig nagyban szállunk be. Büszkék vagyunk, hogy a Codemasters és Gfinity is csatlakozott hozzánk ezen az úton. Természetesen, ahogy a Formula-1-ben, folyamatosan alakítjuk és újítjuk az F1-es bajnokság ezen virtuális megfelelőjét, hogy a legizgalmasabb és legélvezetesebb élményt kínáljuk rajongóinknak.”

A regisztráció ezen az oldalon lesz lehetséges – egyelőre még nem nyitották meg a jelentkezést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: