DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Rali

Csütörtökön irány a kedvenc verseny!

A hétvégén újabb kihívások elé néz a LiveWire Rally Team versenyzőpárosa Ferjáncz András és Földi Niki a 2015-ös év második Rallye2-es versenyén a 21. Steelvent Miskolc Rallye-n.

A Mitsubishi pilótáját, Andrást kérdeztem a hétvégi versenyre való felkészülésről:

FerjanczA_Miskolcbeh(2)



Mennyire ismerősek a gyorsasági szakaszok?

Abszolút ismeretlenek a pályák, talán az 1. és 5. gyorsasági szakasz részben, hiszen 2008-ban navigáltam egyetlen gyors erejéig, mivel utána kiestünk. Gyönyörű környezetben lesznek a pályák, nagyon várom már, hogy elrajtolhassak. Picit sajnálom, hogy nem a klasszikus miskolci utakon fogunk kocsizni, de talán az újdonság varázsa kárpótol majd és biztos vagyok benne, hogy rengeteget fogok majd tanulni! Nem tagadom, a Miskolci verseny a kedvencem az évben.

Mire számítasz a versenyen?

Úgy gondolom kőkemény, nagyon nehéz verseny lesz minden tekintetben. Véleményem szerint, a sikeresség kulcsa itt egy jó itinerben rejlik. Közösen felírjuk a pályát, a többi Niki ritmusán, és azon múlik, mennyire leszek elvállalós. Ahhoz, hogy mindent időben elintézhessünk, már csütörtökön hajnalban célba vesszük Miskolcot, kezdve a pályabejárással, illetve a fakultatív adminisztratív átvétellel, aztán pedig, pénteken gépátvétel és prológ, végül szombaton verseny, ami délután kb. 1 órától este 9-ig tart. Már most előre félek, hogy szürkületben kell teljesíteni valamelyik gyorsot, hiszen akkor nagyon rosszul látok. Természetesen szúrófény mindig van nálunk, ennek ellenére ez nekem nem elég, de hát ezért van jó navigátorom.

Miként készültök a versenyre?

Videókat nem találtam a pályákról, tesztelni nincs lehetőségünk a verseny előtt, de most mégis úgy érzem, hogy kevesebb rajtam a feszültség, mint szokott lenni, annak ellenére, hogy sok az ismeretlen a Miskolc Rallye-val kapcsolatban. Nagyon várom és reménykedek egy jó szereplésben. Benne lehet a pakliban, hogy, ha okosan és taktikusan autózunk, akkor elkapjuk a dobogó valamelyik fokát. Hosszú a verseny, nagyon kell koncentrálni, aki tovább kitart és beosztja a technikát, itt az lesz eredményes.

FerjanczA_Miskolcbeh(1)

Történt változás a Mitsubishin?

Apró módosításokat kértem Lacitól a beltérrel kapcsolatban, mert egy bizonyos ajtóelemtől nem nagyon fértem el, de ezt a problémát orvosolták, így már 100 %-osan otthonosan fogom magam érezni az autóban!

Mi a véleményed a prológról, szívesen veszel részt rajta vagy inkább kötelezettségnek érzed?

A prológok mindenképpen jók, hiszen a nézők közelebb kerülhetnek versenytempóban az autókhoz és nekünk sem kell időre autózni. Ilyenkor mindig felhőtlen az örömöm, én minden versenyre csinálnék ilyesmit.

Köszönöm a riportot és sok siket a hétvégére!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: