DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Solid Racing Team: Bajnoki címmel koronázták meg az idei szezont

A 48. Mecsek Rallye után ismét gyarapodott Kondella Péter és Szilassy Arnold dicsőségfala. A SOLID Racing Team versenyzői a rallye2 bajnokságának záró futamán bebiztosították maguknak az N csoport és az N3 kategória győzelmét is. Habár a bajnoki címig vezető út nem volt problémamentes, az öröm annál nagyobb Kondelláék részéről. Ennél jobb debütálást nem is kívánhattak volna!

Kondella-Szilassy_Mecsek



Kondella Péter: Felemás érzésekkel zártuk ezt a versenyt, és egyben az idei szezont is. Az utolsó megmérettetésig nyitott volt az N csoport bajnoki állása, mindössze 5 ponttal voltunk lemaradva a Szepesi Marcell-Gondos Péter párostól. A célunk tehát az volt, hogy a győzelem mellett az utolsó szakaszért járó +3 pontot is bezsebeljük, és így elhódítsuk a bajnoki címet.

Péntek este nagyon jól bekezdtünk, ami azt jelenti, hogy egy abszolút 4. időt autóztunk a rallye2 mezőnyében, Árpádtetőn. Három gyorsasági szakasz teljesítése után, másnap az abszolút 3. helyről vártuk a folytatást. A szombati szereplésünket beárnyékolta a Honda kuplungjának a meghibásodása. Mivel tolókerekes váltó van a kocsiban, szerencsénkre nem kellett használnunk a kuplungot váltásnál, „csak” a rajtolásunkat befolyásolta ez a műszaki probléma, illetve kellemetlen és kicsit idegesítő volt, hogy folyamatosan remegett alattunk az autó. A konkrét hiba okára azonban csak a nap végére jöttek rá a szervizeseink, addig – információ hiányában – tapogatózva teljesítettük a szakaszokat.

Mivel Szepesiék már a pénteki, első gyorsaságin kiálltak technikai hiba miatt, ezért már csak az lebegett előttünk, hogy épségben bekormányozzuk a Hondát a célba. Sajnálom, hogy az ellenfelünknek így alakult a versenye, jobb lett volna tisztességesen megküzdeni ezért a bajnoki címért. Ugyanakkor boldogok vagyunk, hogy eredményesen, az N csoport és az N3 kategória bajnoki címének megszerzésével tudtuk lezárni a rallye2-s debütáló évünket. Fantasztikus pályákon autózhattunk a 48. Mecsek Rallye keretén belül, s habár az éjszakai szakaszoktól tartottam, rengeteg pozitív érzéssel és tapasztalattal gazdagodtam annak tekintetében is.

Szilassy Arnold: Meglehetősen izgalmas volt a mecseki hétvégénk. A pénteki napon sikeresen, és jó pozícióban jutottunk túl. Vak sötétben, vizes pályán, a rallye2 mezőny abszolút 3. helyén zártunk. Az új intermedia Pirelli gumik jól vizsgáztak, meg voltunk elégedve a menetteljesítményükkel. Nehéz volt elhinni, hogy végsebességről úgy állt meg a lassító előtt a Honda, mint ha szárazon mentünk volna.

Derűsen, jó kedvűen vágtunk neki a szombatnak. Tartott ez egészen az aznapi első gyorsasági feléig. Már etapon füst dőlt az utastérbe, lehetett sejteni, hogy valami történni fog. A szakasz vége felé már elakadásjelzővel, lassú tempóban gurultunk az úton a kuplung problémák miatt. Ez innentől kezdve el is kísért minket a verseny végi parc fermeig, de a kocsi kibírta a leintésig. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az N csoportbeli fő ellenfelünk már pénteken gondokkal küzdött, és kiállni kényszerült a versenyből. Sajnáljuk őket, hiszen ők is azon dolgoztak egész évben, hogy megnyerjék az N abszolút értékelést.

A záró futamon a Honda finoman a tudtunkra hozta, hogy ha nincs a jó technika, akkor mi sem vagyunk bajnokok N abszolútban és az N3 kategóriában. Ez a második évem Petivel, és a második bajnoki címünk. Reményeim szerint még sok-sok évet töltünk el egymás mellett, és sok szép emléket, bajnoki címet szerzünk.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: