DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Rossi: 2018-ban Marquez a leggyorsabb

A veterán, kilencszeres világbajnok, Valentino Rossi elismerte, hogy idén Marc Marquez jó eséllyel verhetetlen, az idei mezőnyben ő a leggyorsabb és szinte borítékolható újabb bajnoki címe.

A kezdeti évek barátsága után 2015-ben nagyon megromlott a kapcsolat a két MotoGP-ász, Valentino Rossi és Marc Marquez között. Az emlékezetes, sepangi eset után mérgesedett el a viszony, amely egy időre normalizálódott, ám miután a spanyol kilökte a Doktort Argentínában, ismét tart a mosolyszünet. Riválisa tudását azonban továbbra is elismeri az olasz.

Az idei évben hibái ellenére is jól kezdett a jóval fiatalabb spanyol motoros, az évad első öt nagydíjából hármat megnyert és a világbajnoki összesítésben is egérutat nyert üldözői előtt. Ezt leginkább annak köszönheti, hogy a gyári Yamaha gyengélkedik eddig, Andrea Dovizioso zsinórban kétszer is nullázott, míg Johann Zarco hazai közönség előtt szintén bukott.

Bár a 36 pontos előny a világbajnokság jelenlegi szakaszában még nem számít soknak, ám a riválisok azt érzik, tempójuk idén nem ér fel a Marquez-Honda pároséval. „Marcnak már most hatalmas előnye van, üldözői számára viszont kevésbé probléma a pontelőnye, sokkal inkább a sebessége” – nyilatkozta Valentino Rossi a Speedweek.com hasábjain.

Marquez és Rossi összecsapása idén, Argentínában


„Ő a leggyorsabb versenyző jelenleg a pályán. Emiatt nagyon nagyon nehéz lesz őt utolérni” – tette hozzá a Doktor. Az olasz versenyző véleményét támasztotta alá honfitársa, Danilo Petrucci is, aki szintén úgy érzi, nemigen lehet idén elvenni Marqueztől az újabb világbajnokságot.

„A tavalyi évben többször is gondjai akadtak Marcnak a motorjával, ahogy a yamahás és ducatis fiúknak is. Így a bajnoki harc csak az év legvégén dőlt el. Ebben a szezonban viszont a Honda óriásit lépett előre, sokkal jobban tudja kezelni a gépét.”

"De a többiek kevésbé érzik még, tehát a Honda erősebb lett, de Marquez egyszerűen jobban vezeti, mint márkatársai. Fogalmam sincs, ki tudná őt megállítani, máris van 36 pont előnye. Talán Dovi harcolhatott volna ellene Le Mans-ban, de az még az elején volt, amikor az élen állt, ráadásul bukott is” – tette hozzá a fiatal olasz versenyző, aki egyre meggyőzőbb teljesítményt nyújt és már a gyári Ducatinál is szóba került a neve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: