DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

„Lorenzo átigazolása jót tesz a MotoGP-nek”

Ezen a véleményen van Marc Marquez és Cal Crutchlow is: a két hondás szerint a rajongókat izgalommal töltheti el, hogy egy élversenyzőt végre egy másik gyártó színeiben láthatnak szerencsét próbálni. A brit úgy véli, az is izgalmasabbá teszi a helyzetet, hogy kétesélyes az új szerződés kimenetele.

Kétségkívül az elmúlt évek egyik legnagyobb szenzációt jelentő átigazolása fűződik Jorge Lorenzo nevéhez, aki a szezon végén kilenc esztendő után elhagyja a Yamahát, s a következő idénytől kezdve már a Ducati színeiben áll rajthoz a királykategóriában. A váltás a jelek szerint nem csak a szurkolókat, hanem a mezőny többi tagját is lázba hozta:

Lorenzo-Ducati



„Ez fontos változás, ami jót tesz a bajnokságnak” – nyilatkozta Marc Marquez, akinek szavait az Autosport.com szakoldal idézi. „Amikor az egyik élversenyző átigazol egy másik gyártóhoz, az mindig új lehetőségeket rejt magában, emellett természetesen számára is új kihívást jelent. Érdekes lesz a többi pilótának, a rajongóknak és mindenki másnak is látni, hogyan tud Lorenzo teljesíteni a Ducatival.”

Hasonló álláspontra helyezkedett Cal Crutchlow is: „Ez fantasztikus hír a sportnak, a szurkolóknak és a MotoGP-nek egyaránt. Jó végre valami mást látni. Lehet, hogy simán megnyeri a bajnokságot, de lehet, hogy csak tizedik lesz. Elképzelésem sincs, és ez a jó benne.”

Az LCR Honda brit motorosa, aki korábban egy évet szintén lehúzott a bolognaiaknál, úgy véli, a kiszámíthatatlanság teszi különösen izgalmassá Lorenzo új szerződését. Kérdés ugyanis, hogy Dovizioso vagy Iannone helyére érkezik a spanyol, s hogyan teljesít majd hozzájuk képest a spanyol: „A pilótáknál, akik egy ideje már ott mennek – nem megbántva őket –, Lorenzo jobb versenyzőnek számít. De azzal a motorral jobb náluk, amelyiken most ül. De vajon a Ducatin is jobb lesz náluk? Hogy őszinte legyek, fogalmam sincs, mert nem egyszerű megtanulni vele menni. Viszont ha sikerül, az remek érzés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: