DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Rossi a Sportdöntőbíróságnál fellebbez a büntetése ellen

Bár a FIM illetékesei múlt vasárnap helyben hagyták a versenyirányítás azon döntését, miszerint három büntetőponttal sújtják Valentino Rossit a Marc Marquez elleni incidense miatt, a világbajnoki éllovas úgy döntött, személyesen fellebbez a Sportdöntőbíróságnál, így az ítéletet egyelőre felfüggesztették.

Valentino Rossi a Malajziai Nagydíj hetedik körében elégelte meg a Marc Marquez ellen vívott ádáz küzdelmét: az olasz a pálya szélére terelte a spanyolt, aminek esés lett a következménye, míg a yamahás ugyan megtarthatta harmadik helyét, a versenyirányítás úgy döntött, három büntetőpontot oszt ki neki. Miután eggyel már rendelkezett Misanóból, a szabályok értelmében csak a rajtrács végéről vághat neki a soron következő, a vb-címről is döntő valenciai futamon.

Rossi_MotoGP



Rossi csapata természetesen azonnal fellebbezett a döntés ellen, ám a FIM helyben hagyta a felügyelők ítéletét. Most azonban maga a pilóta nyújtott be egy fellebbezést a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál, amely a kilencszeres vb-győztes utolsó esélye arra, hogy megváltoztassák a büntetését. A motogp.com weboldalon is olvasható közlemény szerint Rossi a szankció eltörlését vagy csökkentését kéri a Sportdöntőbíróságtól: számára már az is elég, ha háromról kettő büntetőpontra enyhítik az ítéletet, hiszen akkor nem kell a mezőny végéről indulnia majd jövő vasárnap. A végső döntés kimondásáig, amelynek értelemszerűen bő egy héten belül be kell következnie, a büntetést felfüggesztették.

A FIM a továbbiakban nem kívánja kommentálni az eseményeket. Vito Ippolito, a szövetség elnöke tegnap nyílt levélt írt a Sepangban történetekkel kapcsolatban, amelyben többek között reményét fejezte ki, hogy a valenciai finálén a sport szellemének megfelelően küzdenek majd meg egymással a pilóták.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: