DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

H-Moto Team: Pontszerzés Mugellóban!

A H-MOTO Team fiatal versenyzője, Györfi Alen a hétvégén a kőkemény olasz bajnokságon húzta a gázt, és fantasztikus eredményt ért el.

Jól kezdődött a hétvége Alen számára, hiszen az első időmérőn rögtön az első tízben végzett. Nehezítette a motorozást az ismeretlen pálya, és az eső is.  Az elvárások nem voltak nagyok, mert az olasz bajnokságon induló ellenfelei technikai felkészültsége nagyon magas volt, valamint a pályát is jobban ismerték Alennél. Mindezek ellenére a verseny előtt Alen úgy nyilatkozott, hogy az első tízbe szeretne csak bekerülni.  

gyorfi alen mugello_01



Az időeredményei alapján a magyar motoros a nyolcadik helyről rajtolhatott, de a félig száraz, félig vizes versenyhez nem voltak meg a beállításai. Mindezek ellenére a pontszerző tizenharmadik helyen sikerült befejeznie a versenyt.

“Reggel már látni lehetett, hogy félig vizes, félig száraz pályán lesz a verseny. Az első pár kört túl óvatosra vettem, mert nem ismertem jól a pályát, nem tudtam, hogy hol lehetnek veszélyes részek ilyen időben. Pár kör után már tudtam, hogyan lehet menni, és elkezdtem felzárkózni. A pálya folyamatosan száradt, és a hiányzó beállításainkra nagy szükség lett volna. Ennek ellenére örülök, hogy így elsőre pontszerzőként végeztem, hiszen a mezőny nagyon gyors és erős volt. Köszönöm az egész éves munkát és segítséget a szerelőmnek, Bán Róbertnek, illetve mindenkinek, aki valamilyen formában segítette a versenyzésemet.” - nyilatkozta Alen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: