DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Marquez: Minden reményünket elveszítettük

Tegnapi kiesése után Marc Marquez elismerte, hogy gyakorlatilag a nullára csökkentek az esélyei a címvédéssel kapcsolatban. A Repsol Honda fiatal spanyolja ezentúl kizárólag arra koncentrál, hogy minél több futamot megnyerjen a hátralévő hatból.

A borzalmas szezonkezdet után sokan már temették Marc Marquez bajnoki esélyeit, ám Assenben – ahol csapatával visszatértek a 2014-ben használt vázhoz – feltámadt a címvédő, s onnan kezdődően csak első vagy második helyeket szerzett az utóbbi hetekben. Ezzel apránként, de megkezdte a felzárkózást a Yamaha gyári versenyzőire, a tegnapi Brit Nagydíjon azonban ismét elesett, ezzel pedig újfent 77 egységnyi hátrányba került az éllovas Valentino Rossival szemben. Idei negyedik nullázását követően maga a pilóta is úgy fogalmazott, hogy ezzel elszálltak az esélyei harmadik királykategóriás, összességében pedig vb-elsőségére:

Marquez_Silverstone_utan



„Minden reményünket elvesztettük a bajnoki címre, de megpróbálunk olyan sok futamot megnyerni az év hátralévő részében, amennyit csak lehetséges” – idézi Marquez szavait az autosport.com szakoldal. Amikor a repsolost arról kérdezték, hogy ezentúl „mindent vagy semmit” felfogásban áll-e rajthoz vasárnaponként, a spanyol azt felelte, hogy nem teljesen, ugyanakkor a mostani helyzet nem jelent nagy változást, hiszen már előzőleg is többet kockáztatott: „Megpróbálok nyerni, de ha ez nem lehetséges, akkor igyekszem másodikként vagy harmadikként célba érni. Nem sokon változtat ez, hiszen már az utóbbi versenyeken is elég sokat kockáztattam.”

A silverstone-i hétvége előtt még a yamahások is úgy nyilatkoztak, hogy Marquezzel is számolni kell a végső sikerért folytatott küzdelemben, a tegnapi eredmény ismeretében azonban már másképp vélekedtek. „Gyakorlatilag szinte teljesen kiszállt a harcból, ez egyértelmű” – mondta a csapattársával szemben ismét 12 pontos hátrányba kerülő Jorge Lorenzo, míg az összetett vezetését visszaszerző Rossi így fogalmazott: „Nem akarom azt mondani, hogy számára véget ért a bajnokság, de tény, hogy elég nagy most a hátránya. Nagyon fontos, hogy jelentős előnyünk legyen Marquezzel szemben” – jelentette ki az eddig az összes idei futamon dobogóra álló olasz.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: