DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Gyorsasági (Gy)

Keszthelyi Vivien jótékonykodott az első fizetéséből

Autóversenyzői pályafutása első fizetéséből azonnal jótékonysági célokra ajánlott fel kétszer 100 ezer forintot Keszthelyi Vivien, az Oxxo Motorsport 14 éves pilótája, akit Magyarországon és már külföldön is az egyik legnagyobb tehetségként tartanak számon az autósportban.

A fiatal versenyző úgy döntött, hogy egy nemzetközileg is ismert és elismert, valamint egy Magyarországon tevékenykedő alapítványt támogat felajánlásával, így esett a választása az UNICEF-re, valamint a Mosoly Alapítványra.

Az elhatározást a tettek követték, Vivien és az alapítványok képviselői pedig november 19-én személyesen is találkoztak, s a rövid egyeztetések után a tehetséges autóversenyző mindkét félnek átadta a támogatást, valamint az azt jelképező táblát.

vivien_keszthelyi_racecardriver_charity_mosoly_3



Az UNICEF tájékoztatása szerint Vivien az adományával 200 kisgyermek egy napi ellátását biztosítja, míg a Mosoly Alapítvány azt közölte, hogy a támogatásnak köszönhetően a versenyző egy hónapon át segíti egy egész terápiás csoport létrejöttét, s ezzel a súlyos betegséggel küzdő gyerekeknek teszi elérhetővé a lelki gyógyulást.

„Amikor 2013-ban elkezdtem a versenyzést, az első szurkolók és rajongók között azonnal megkeresett és aláírást kért egy mozgássérült fiú, akinek a története, illetve a helyzete mély benyomást tett rám” – mondta Keszthelyi Vivien. „Már akkor eldöntöttem, hogy a későbbiekben, a lehetőségeimhez képest segítem a hasonló sorsú, vagy hátrányos helyzetű gyerekeket. Eddig többször sikerült már betegséggel küzdő, segítségre szoruló gyerekeknek úgynevezett örömautóztatással maradandó élményt okozni, de ahogyan később előrehaladt a pályafutásom, elhatároztam, az első keresetemből biztosan segíteni fogok a rászorulóknak.”

„Ritka, hogy valaki, aki szinte még maga is gyerek ekkora elkötelezettséget mutasson más gyerekek jólléte iránt.  Köszönjük a támogatást Viviennek , aki igazán példaértékűen kezdi pályafutását” – írta közleményében az UNICEF.

„Vivien tehetsége emberséggel párosul, előbbit a versenypályán, utóbbit a mostani jótékony segítségnyújtásával is bizonyította. Kivételes személyiség, aki jó példát mutat kortársainak. A Mosoly Alapítvány csapata büszke, hogy Vivient a támogatói között tudhatja. Köszönjük a segítséget! – mondta Veress Dóra, a Mosoly Alapítvány kommunikációs munkatársa.

Keszthelyi Vivien az idén harmadik helyen végzett a Suzuki Swift Cup Europe 28 fős, túlnyomórészt felnőtt versenyzőkből álló, nemzetközi mezőnyt felvonultató sorozatban, a jövőjével kapcsolatban pedig egyelőre annyi biztos, hogy sokkal magasabb kategóriában folytatja. Vivien a továbbiakban is a lehető legmagasabb szinten fog versenyezni életkorához képest, de december 31-ig várhatóan semmit sem közölhet hivatalosan arról, hogy a szurkolók melyik sorozatban láthatják majd őt a 2016-os szezonban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: