DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Gokart

Formulaautóba ülne a magyar gokartszupersztár

Az idei évben mindent megnyert, amit csak lehetett, beleértve az Európa-bajnokságot és a Rotax világdöntőt is, eljött tehát a váltás ideje gokartsportunk fényesen ragyogó csillaga számára.

Az Autósport és Formula Magazin televíziós műsora mikrofonvégre kapta Kancsár Ferencet, aki november közepén nagyszerű sikert ért el Portimaóban: „Sikerült győznöm a világdöntőn, ami mintegy megkoronázta a 2015-ös évemet az Európa-bajnokság és az amerikai versenysorozat megnyerése után. Elég erős hétvége volt, hiszen megnyertem az időmérőt, az összes selejtezőt, majd az elődöntőt és a döntőt is – még ha nem is hatalmas előnnyel, de mindig sikerült megtartani az első helyet, amihez a csapat támogatása is kellett, amit ezúton is köszönök” – nyilatkozta a magyar versenyző.

Kancsár szavaiból úgy tűnik, egyelőre még nem sikerült feldolgoznia a történteket: „Fantasztikus érzés, hiszen hasonló eredményt még senki nem ért el. Le sem tudom írni az érzéseimet, legfeljebb annyit mondhatok, hogy nagyon jó, ami történt, és remélem, hogy ez nagyban fellendíti majd az egész magyar autósport megítélését és növeli az emberek motivációját. Ez a siker megmutathatja, hogy érdemes energiát fektetni a versenyzésbe, mert a sok edzés meghozza az eredményét.”

kancsar_nyil



Arra a kérdésre, hogy szeretné-e végre maga mögött hagyni a gokartozást, hogy autókra váltson, Kancsár így felelt: „Szeretném a gokartot autóra cserélni, mindenekelőtt formulaautóra. Már kaptam egy tesztlehetőséget, amit szeretnék jól kihasználni. Ha ez esetleg nem jön össze, akkor szerintem lesz lehetőségem arra is, hogy karosszériás autóval kipróbáljam magam, de ezzel kapcsolatban még nem tudok konkrétumot mondani.”

 

De vajon ez egyúttal a sikeres gokartos karrier végét is jelentheti? „Nem, a gokartot sem hanyagolom el teljesen, hanem másodlagosként tovább folytatom majd, s bár azt nem tudom, hogy a bajnoki címek megvédésére így is lesz-e esélyem, mindenképpen fordítok majd energiát erre is” – mondta, majd hozzátette, hogy a jövő évi sarnói világdöntőn való indulás sem zárható ki: „Nem biztos, hogy sikerül, de szeretném megvédeni a címet, szóval, ha lesz rá lehetőség, azaz például a szerződésem ezt megengedi, akkor megpróbálom kihasználni a Las Vegas-i utcai versenyen megszerzett indulási lehetőséget.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: