DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Formula-E

Formula-E-teszten járt Massa

A brazil pilóta nem gondolta meg magát, ott lesz az F1-es rajtrácson, mégis tesztelte a Jaguar elektromos autóját, amelyet nem tud összehasonlítani eddigi egyetlen tapasztalatával sem.

Mielőtt fény derült rá, hogy Felipe Massa mégsem vonul vissza a Formula-1-ből, és a 2017-es rajtrácson is ott lesz a Williams versenyzőjeként, a pletykák arról szóltak, hogy a Formula-E-ben köthet ki. Talán ennek is köze van ahhoz, hogy szerdán belekóstolt az elektromos szériába, és egynapos tesztet teljesített a Jaguar csapattal, mely a Williams technológiai részlegével áll együttműködésben.

A gyakorlás részletei nem ismertek, az Autosport lap annyit tud, hogy Spanyolországban zajlott, az alakulat pedig tesztautójával vett részt. Ezzel a Jaguar elfogyasztott egyet a rendelkezésére álló 15 napból, melyeket a következő szezon erőforrásának fejlesztésére fordíthat pályán.

A Jaguar Formula-E-autója


„Szeretnék köszönetet mondani a Panasonic Jaguar Racingnek, hogy megadták nekem ezt a lehetőséget” – nyilatkozott a teszt után Massa. „Nagyszerű élmény volt Formula-E-s autót vezetni. Különbözik mindentől, amit korábban vezettem, az eltérő teljesítmény, fékek, gumik és leszorítóerő miatt teljesen más vezetési stílust igényel. Örülök, hogy új tapasztalattal gazdagodtam és tanultam, összességében egy élményekkel teli nap volt.”

Egy másik rövid hír a Formula-E világából, hogy a Faraday Future Dragon Racing autóját – filmnap keretében – Bono Huis tesztelte, a szimulátoros, aki a mezőny összes állandó versenyzőjét legyőzte a Las Vegas-i eRace-en.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: