DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Formula-E

Formula-E: Dennis magabiztos győzelmet aratott Dirijában

A csalódást keltő mexikóvárosi szezonnyitót követően magabiztos győzelmet aratott az Andretti-Porsche versenyzője, aki több mint tíz másodperccel nyerte az első dirijai futamot.

Jean-Eric Vergne szerezte meg a pole-pozíciót a szaúd-arábiai Dirija ePrix első versenyére, kevesebb mint egy tizeddel megelőzve Mitch Evanst. A DS Penske pilótája mindössze 72 ezredmásodperccel utasította maga mögé a Jaguar versenyzőjét, ezzel pedig utolérte Sebastien Buemit a Formula-E pole-pozíciós örökranglistájának élén.

A harmadik pozícióból Jake Dennis, a negyedikből pedig Sergio Sette Camara várhatta az első futam rajtját, ahol a francia megtartotta az első helyét, és a két jaguaros ellen kellett védekeznie. Elsőként Vergne vette fel a támadó módot, majd egy körrel később Dennis is hasonlóképp tett, ezzel átadva az első pozíciót a felzárkózó Jake Dennisnek, aki azonnal el is kezdte kiépíteni az előnyét.



Ez bizonyult a helyes döntésnek, ugyanis az Andretti pilótája az első támadó mód felvétele után megszerezte Evansszel szemben a második helyet, majd miután Vergne a nyolcadik körben másodjára is felvette a plusz kilowattokat, Dennis egy körrel később szintén újból felvette a támadó módot, és meg is tartotta az első pozíciót.

A 12. körben Evans egy nagyszerű előzéssel került a pole-ból induló Vergne elé, majd az első helyért megtámadta Dennist is, aki azonban nagyszerűen védekezett ellene.

Evans aztán elfékezte magát az egyik próbálkozásánál, ezzel tálcán adva át a második helyet Vergne-nek, aki szintén üldözőbe vette Dennist, ám a 31. körben ugyanott hibázott, ahol Evans pár körrel korábban, így ekkor már nem is volt kérdéses Jake Dennis győzelme.

Evans megpróbált élni a lehetőséggel és lecsapni a második helyre, ám az új-zélandi túl merészet gondolt, s újból elfékezte magát, ezzel pedig egészen az ötödik helyig esett vissza, így a dobogó harmadik fokára végül a Jaguar versenyzője, Nick Cassidy állhatott fel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: