DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Formula-E

A jövő héten a Formula-E-ben tesztel Massa

A Williamshez visszatérő, vagy a csapatot inkább el sem hagyó Felipe Massa a Formula-1-es szezon előtt még egy teszten részt vesz a Jaguarnál, de utána a száguldó cirkuszra koncentrál.

Sokáig úgy tűnt, hogy Felipe Massa az F1-es visszavonulása után más kategóriában köthet ki, és elmondása szerint már szerződése is volt az egyik FE-csapattal, Nico Rosberg döntése miatt azonban másképp alakultak a dolgok a brazil számára. Egy évet még biztosan a száguldó cirkusz mezőnyében látjuk Felipét Lance Stroll csapattársaként.

Az elektronikus széria egyik brit istállója a következőt tette közzé: „A Panasonic Jaguar Racing elfogadta a Formula-E felkérését, miszerint Felipe Massa tesztelheti az autójukat. Elégedettek vagyunk, hogy élhetünk ezzel a lehetőséggel.” A jövő héten sorra kerülő privát teszt helyszínét nem fedte fel az istálló.

 formula-e-massa-teszt-2017



A Jaguar idei évi versenyzőpárosát Mitch Evans és Adam Carroll alkotja. Ha Massa jövőre visszavonul az F1-től, a csapat akár le is csaphat a veterán brazilra a 2017/2018-as szezonban.

Massa elmondta, idén csak a száguldó cirkuszra és a grove-i alakulatra koncentrál: „A tavalyi évi visszavonulásom bejelentése óta mérlegeltem az opciókat, hogyan tovább. Lett volna néhány lehetőségem, amivel folytathattam volna a versenyzést, ha nem hív vissza a Williams. Már meghoztam a döntésemet, és most erre kell koncentrálnom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: