DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Formula-E

Mégsem lesz Svájcban Formula-E-verseny

Az előzetes tervekkel ellentétben mégsem látogat a svájci Luganóba a Formula-E mezőnye, hiszen a feleknek nem sikerült időben, november végéig megegyezniük egymással.

Augusztus végén röppent fel a hír, hogy a bremgarteni Forma-1-es futamok óta először vendégeskedhet nemzetközi versenysorozat Svájcban, a Formula-E révén. Az eredeti megállapodás úgy szólt, hogy ha a szervezők szeptember 30-áig le tudnak tenni 10 millió eurót, afféle előlegképpen, akkor Lugano május hetedikére garantált időpontot kap az első svájci ePrix megrendezésére.



Szeptember 18-án azonban két hónappal, november végéig meghosszabbítottak a határidőt, - az összeget azonban ismét nem sikerült előteremteni, ami bezárta a kaput a svájci futam előtt, hiába voltak olyan híresztelések is, hogy a menekültáradat miatt veszélybe került berlini forduló helyére teszik majd be a luganói hétvégét. „Hivatalos kommunikáció zajlott közöttünk. Túl sok munka lett volna az utakkal, amelyhez nyilvános konzultációra lett volna szükség. Ez annyira lelassította a dolgokat, hogy kicsúsztunk az időből - bürokratikus folyamat volt az egész” - nyilatkozta Alejandro Agag, a széria első embere.

Agag azt is elmondta, hogy Lugano célkeresztjében már a Formula-E harmadik szezonja szerepel, de egyelőre még nem tudni, hogy a szervezők mit akarnak majd a jövőben. Simona de Silvestro révén nemrég Genf utcáin zajlott Formula-E-bemutató, közelebb hozva a svájciakat a sportághoz. „Nagyon szeretnénk Svájcban versenyezni, most pedig több időnk van” - mondta Agag. „Meg fogjuk tenni, efelől biztos vagyok. Az önkormányzat módosította a törvényt, így a Formula-E is lehetőséget kapott, ami nagyon nagy dolog.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: