DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Formula-E

A menekültek miatt maradhat el a berlini ePrix

A májusban még Formula-E futamnak helyet adó berlini Tempelhof repülőteret menekülttáborrá alakították át, így kérdéses, hogy lesz-e második felvonás jövő tavasszal.

A Motorsport.com információ szerint bajba került a berlini Tempelhof repülőtéren, 2016. május 21-ére tervezett második Formula-E futam - az ok prózai, ugyanis az európai menekültválságban Németország kulcsfontosságú szerepet játszik azzal, hogy a menekültek a kontinens leggazdagabb országát jelölik meg célállomásként, a nagy kiterjedésű repülőtér pedig ideális befogadóállomások és menekülttáborok létesítésére.



A helyszín használaton kívül lévő épületei és hangárjai már most rengeteg ember lakhelyeként szolgálnak, ez pedig beindította a tárgyalásokat a szervezők és a promóterek között egy másik helyszínről. „Kapcsolatban vagyunk a helyi hatóságokkal, és az előttünk álló néhány hétben dönteni szeretnénk” - nyilatkozta a Motorsport.com-nak Alejandro Agag, a Formula-E irányítója. „Teljes mértékben támogatjuk a német kormány döntéseit, ezen humanitárius tevékenységek során. Németország szerves része a Formula-E-nek és fontos piac számunkra, így hajlandóak vagyunk bármilyen lehetőséget számba venni, hogy versenyezhessünk ott.”

Berlin városának irányítói további szükségszállásokat akarnak létesíteni a repülőtéren, mindezt annak ellenére, hogy 750 ezer berlini amellett szavazott, hogy hagyjanak üresen 380 hektárnyi zöld területet a helyszínen, éppen az újabb építkezések megakadályozása miatt. Amíg a Tempelhofon tartott berlini ePrix sorsa igencsak kérdéses, az is valószínűtlen, hogy a korábban belengetett svájci Lugano ugrana be a német főváros helyére. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: