DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Formula-E

Christian Horner leszólta a Formula-E-t

A Red Bull F1-es csapafőnöke szerint a most véget ért bajnokság inkább a GP3-nak jelent riválist, mint a száguldó cirkusznak - ráadásul nem is közvetít túl jó üzenetet magáról.

A Formula-E-ben szereplő Virgin Racing tulajdonosa és a cég alapítója, Richard Branson úgy fogalmazott a múlt héten, hogy az elektromos sorozat négy- öt éven belül utoléri népszerűségében a Forma-1-et – erre válaszul Christian Horner mondta azt a Motorsport.com-nak, hogy a két szériát nem lehet egymás mellé tenni, mert túl lassú és különben is hamis üzenetet közvetít az elektromos autókról.



„Láttam a vasárnapi Formula-E-versenyt, és inkább tűnt úgy számomra, hogy a GP3-nak jelent riválist, nem pedig a Forma-1-nek. „Teljesen más a célközönsége, mint az F1-nek, és a versenyzés sem volt igazán hajmeresztő. Az autók lassúak, és nem közvetít túl jó üzenetet a fenntartható energiáról, hiszen a pilóták nem tudnak anélkül lefutni egy versenyt, hogy ne cserélnének autót menet közben. Persze ez nem von le sokat az értékből, hiszen nagyon jó munkát végeztek a szervezők, mégsem lehet egy lapon emlegetni a Forma-1-gyel”- tette hozzá a Red Bull csapatfőnöke.

Horner hozzátette, hogy a Formula-E-ben alkalmazott technológia sosem fog F1-es szintet elérni.„Egyáltalán nem, hiszen úgy gondolom, nem ebbe az irányba tartunk” – mondta a brit, hozzátéve, hogy csak egyetlen dolog tetszik neki a sorozatban. „A szurkolók közreműködése nagyszerű ötlet, hogy arra szavazhassanak, melyik versenyző kapja meg a FanBoostot. Úgy vélem, ez előrelépést jelentett.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: