DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Formula-E

A Formula-E tíz éven belül beelőzi az F1-et?

Michael Andretti, az IndyCarban és Formula-E-ben érdekelt Andretti Autosport csapatfőnöke szerint igen. A legendás Mario Andretti fia állítja, az Alejandro Agag által életre hívott versenysorozaté a jövő.

„Mindenhol hatalmas érdeklődés övezi a bajnokságot, bárhová megyünk a világon, és ez a népszerűség csak egyre nő. Fényévekkel jobb ez a bajnokság annál, mint amit előzetesen gondoltam róla, és izgatottan várom a következő évet. Szerintem nem kérdés, hogy itt kell maradnunk. Hosszú évekig működni fog még ez a sorozat, és tíz éven belül ez lehet a világ elsőszámú versenyszériája. Rengeteg potenciál van ebben, és a szervezők szerintem első osztályú munkát végeznek” – hangzott a dicséret a korábban pilótaként az F1-et is megjárt amerikaitól.

Még maga a Formula-E megálmodója és megteremtője, Alejandro Agag is meglepődött az környezetbarát versenysorozat instant népszerűségén, amely nemcsak a nézőszámokban köszön vissza, de a bajnoksághoz elcsábult pilóták impozáns névsorát olvasva is nyilvánvalóan tetten érhető.



„Az autósport szurkolói tudják, miről beszélnek, és elég magasan van az igényszintjük. Nem olyan rég az emberek még nevettek rajtunk és gúnyt űztek belőlünk, hajszárítókhoz hasonlítva az autóinkat és hasonlók. De miután megnézik egy versenyünket, már azt mondják, hogy a látvány és a verseny legyőzi a csendet. Maga a verseny ugyanis annyira jó, hogy az autók hangja már nem is hiányzik. Azt hiszem, a szurkolók meglepődnek azon, amit látnak. Nem várnának ilyen sokat halk autóktól” – nyilatkozta az Autosport magazinnak a széria irányítója, majd hozzátette: 

„Őszintén szólva, engem is meglepett, hogy milyen minőségi pilóták csatlakoztak a sorozathoz. Jó volt látni a hatalmas érdeklődést a szériánk után, amely a jövőben csak növekedni fog. A jó versenyzők szeretnek másik jó versenyzők ellen csatázni, ezért mindaddig, amíg ilyen magasan tartjuk a szintet, örömmel fognak a mi bajnokságunkban versenyezni egymás ellen. Mind jól érzik magukat ebben az erős mezőnyben – minden futam nagyon szoros csatát hoz, sok az előzés és okosan kell versenyezniük” – tette hozzá Agag. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: