DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
GP2/3

Ferrari, Sauber és GP2 egyszerre, ki az?

Ő Raffaele Marciello, a Ferrari akadémiájának tagja, aki idén a Sauber F1-es tartalékversenyzője lesz. Ma kiderült, hogy párhuzamosan marad a GP2-ben is, ám csapatot vált.

A 20 éves Marciello, a 2013-as F3-as Európa-bajnok jelenleg a Ferrari versenyzői akadémiájának legelöl járó tagja, ennek köszönhető, hogy Abu Dhabiban a szezonzáró futamon tesztelhette istállója autóját is. A Scuderia közbenjárásának köszönhetően a Ferrari erőforrásokat használó Sauber tartalékversenyzője lesz 2015-ben, ennek keretében pedig tapasztalatszerzés céljából több pénteki szabadedzésen is lehetőséget kap.

Marciello tavaly teljesítette első szezonját a GP2-ben, Spában futamgyőzelmet szerzett, az összesítést pedig nyolcadik helyen zárta a Racing Engineering színeiben. F1-es teendői mellett idén újabb szezonra vállalkozik az utánpótlás-szériában, azonban ezúttal egy másik csapat, a Trident Motorsport színeiben, amellyel Johnny Cecotto Jr. két győzelmet szerzett tavaly.



„Abszolút el vagyok ragadtatva, hogy sikerült megegyezésre jutni a Tridenttel” – nyilatkozott Marciello. „Azonnal éreztem a bizalmukat és érdeklődésüket, és nagyra becsültem a figyelmüket, amellyel engem és vezetési stílusom követték. Tudom, hogy sok munka vár, de, köszönhetően a Ferrari támogatásának, tudom, mi szükséges a sikerhez.”

A fiatal pilóta nem beszélt az elvárásokról, a csapat vezetője, Maurizio Salvadori azonban igen – emellett elárulta, régóta célja, hogy egy olasz tehetséggel dolgozasson együtt. „Megértem, hogy a Lellóra nehezedő elvárások 2015-ben nagyon magasak, de biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk győztes autót szállítani. A legjobbunkat fogjuk nyújtani, hogy segíthessük karrierjét, és az olasz zászló végre ismét visszakerüljön az F1-be.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: