DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Idén először hoz fejlesztéseket a Ferrari

Mattia Binotto szerint Bakuban megteszik az első lépést az idei autó fejlesztésében, több újítást is hoznak az előttünk álló F1-es hétvégére.

Idén először hoz komolyabb fejlesztési csomagot a Ferrari, az Azerbajdzsáni Nagydíjra már igyekeztek kijavítani az autó eddigi hibáit. A maranellóiak technikája eddig csak Bahreinben hozta azt, amit várnának tőle, de a technikai hiba ott is elvette tőlük a győzelmet, Melbourne-ben és Kínában pedig a Mercedes dominált.

A szezon előtt még úgy tűnt, hogy a Ferrari aerodinamikai filozófiája lehet a nyerő, azóta viszont megfordult a helyzet és őket bírálják sokan és azt is a szemükre hányták már, hogy nem fejlesztenek, míg a Mercedes minden futamra hozott azért módosításokat.

f_1



 

"Most hozunk több újítást is Bakuba, ez az első lépés az SF90 fejlesztésében. Három olyan futam után érkezünk meg, amelyek egyértelműen nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna, úgyhogy ez most fontos lesz számunkra. Remekül felkészültünk, kiemeleztük az eddigi adatokat, megnéztük, hogy hol tudunk fejlődni és dolgoztunk azon, hogy minél jobban beállítsuk az autót" - mondta minderről Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke.

Tavaly jó tempóra volt itt képes az olasz istálló, a hosszú egyenes most is kedvezhet nekik, de a beállításoktól kezdve a leszorítóerőn át a gumikezelést is érintve a csapatutasításokig mindent rendbe kell tenniük, ha meg akarják törni a Mercedes idei győzelmi szériáját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: