DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Vettel: Nincs eredendő baja a Ferrarinak

Bár még csak három futam telt el a huszonegy versenyt felölelő szezonból, az olasz lapok máris krízisről írnak a Ferrarinál, azonban Sebastian Vettel úgy gondolja, nincs semmi gond az idei autóval.

A legtöbben alighanem arra számítottunk, hogy Leclerc és a Ferrari visszavág a bahreini fiaskó után, ahol csak a motor meghibásodása miatt nem ünnepelhette meg élete első F1-es győzelmét Charles Leclerc.

Azonban a Scuderia messze elmaradt a várttól – és a Mercedestől -, ami után sokan szidni kezdték az olaszok 2019-es versenygépét: „A Ferrari aerodinamikája nem működik. Rengeteg munka áll most előttük, de erre időt kell nekik adnunk, hiszen ez nem lesz egy gyors folyamat” – mondta Nico Rosberg.



A Corriere della Sera szerint a Ferrari lassúnak, zavarodottnak és kaotikusnak tűnt Kínában: „A Ferrari problémáira nem véletlenül egy olyan komplex pályán került fény, mint a kínai.” A többi olasz sajtóorgánum is kellemetlen szavakkal és éles kritikákkal bírálta a Ferrarit, akik Sebastian Vettelre is kivetették a hálójukat.

Vettel viszont – Jerome d’Ambrosióhoz hasonlóan legalább megpróbálja megvédeni magát: „Könnyű megkérdőjelezni egy versenyző kvalitásait otthonról, a kanapén ülve” – mondta d’Ambrosio. „Az autóval nincsen semmilyen eredendő probléma, erre a kérdésre nemmel kell, hogy válaszoljak. Erős autónk van, a motorra nem lehet panaszunk, az egész inkább arról szól, hogy miként tudnánk kihozni belőle a lehető legtöbbet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: