DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Briatore: A Ferrari nyolc éve ilyen lassú

Hiba volt Binotto kinevezése, semmi sem változott tavalyhoz képest, jönnek a kifogások, a Mercedes dominálni fog: lesújtóan nyilatkozott a Ferrariról az egykori Renault-csapatfőnök.

A Benetton és Renault istállókat egykor igazgató, mostanában főként Ferrarival kapcsolatos nyilatkozatairól ismert Flavio Briatore már a szezonnyitó előtt megjósolta: az olasz gárda idén sem fog győzni. A Mercedes két következő egy-kettes győzelme csak tovább erősítette meggyőződését.

„Mi a baj a Ferrarival? Ebben nincs semmi újdonság. Az autójuk már nyolc éve lassú” – mondta az olasz La 7-nek. Briatore szerint hiba volt a technikai igazgatóként „kiváló” Mattia Binottónak adni a csapatfőnöki pozíciót, mivel a szakember egyik feladatkörre sem tud a szükséges mértékben összpontosítani. „Binottóval fennáll a kockázat, hogy a főnökük nem tud teljes erőbedobással a munkájára figyelni és még technikai téren is tévútra kerülnek.”



A 69 éves Briatore szerint minden változatlan az előző szezonhoz viszonyítva, és az sem kétséges számára, mi lesz a végkifejlet idén:

„Semmi sem változott tavaly óta. Nem csökkentették a lemaradásukat a Mercedeshez képest. A kifogások szokásos repertoárját már az első versenyen hallhattuk. A Mercedes változatlanul dominálni fog” – csatlakozott az olasz azon szakértők sorába, mint például Martin Brundle, akik szerint újra az ötszörös világbajnok istálló egyeduralmáról kell beszélni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: