DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Briatore: A Ferrari idén sem fog nyerni

Flavio Briatore úgy gondolja, idén a Ferrarinak nem lesz esélye megnyerni a világbajnoki címet, mely 2019-ben Valtteri Bottas és Lewis Hamilton között fog eldőlni. A gumikat még mindig nem szívleli.

Lewis Hamilton mellett Stefano Domenicali is azon a véleményen van, hogy a Ferrari Ausztráliában látott kisiklása csak egyszeri alkalom volt, és Bahreinben már sokkal erősebb lesz a piros autó.

A Renault korábbi csapatfőnöke, Flavio Briatore azonban nem így látja, szerinte a Ferrarinak rengeteget kellene javulnia ahhoz, hogy esélye legyen nyerni: „Nagyon nehéz dolguk lesz. Semmi sem változott tavalyhoz képest. Volt három hónapjuk a tél során, hogy felkészítsék az autójukat, de még csak egy fikarcnyival sem kerültek közelebb a Mercedeshez” – idézi az olaszt a Radio Capital.



Briatore tehát úgy gondolja, hogy idén megint a Mercedes a favorit: „Mivel ilyen erős a Mercedes, az igazi harc Hamilton és Bottas között zajlik majd. Hogy legyőzzék őket, a Ferrarinak legalább 8-9 tizedet kellene találnia. Én most azt mondom, hogy a Mercedes dominanciája folytatódik.”

„Bár Ausztrália nem szokványos pálya, de ha egy autó gyors, az mindenhol gyors. Amikor már az első verseny után megkezdődnek a kifogásgyártások, ott már baj van. Viszont sokkal nagyobb probléma, hogy még mindig a gumikról szól ez az egész. Ez egy gumibajnokság, nem egy világbajnokság. A verseny annyira a technológiáról szól, hogy mást sem hallunk a kommentátoroktól, mint a gumi így, a gumi úgy… Ehelyett inkább a gladiátorokról kéne, szóljon ez a sport, akik a pályán vívnak egymással.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: