DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg: A tavalyi Vettelt láttuk

Sebastian Vettel a Lewis Hamiltonnal szembeni csata során forgott ki, mikor a második pozícióért küzdöttek a brittel. Nico Rosberg egyszerűen nem hiszi el, hogy Vettel nem tanult tavalyi hibáiból.

Charles Leclerc-t egy technikai hiba fosztotta meg élete első Formula-1-es győzelmétől, közben pedig csapattársa, Sebastian Vettel – aki még vezette is a Bahreini Nagydíjat – csapnivaló versenyt futott. A német Lewis Hamiltonnal csatázott a második helyért, amikor túl hamar lépett a gázra és kipördült.

Ezzel számos pozíciót bukott a német, sőt a gumikat is leírta, az abroncsok okozta vibráció miatt pedig még az első szárnya is leszakadt a boksz felé tartva. Nico Rosberg szerint Vettel nem tanult semmit a tavalyi évből.

Vettelnek össze kell szednie magát


„Nem tudom elhinni, hogy ugyanazt a Sebastian Vettelt kellett látnunk ma is, akit az egész tavalyi évben láttunk. Először a csapatra orrolt meg, akik az időmérőn eltaktikázták magukat, most pedig jött egy versenyszituáció, ahol teljesen magától dobta el a vasat és az egész versenyhétvégét” – mondta a Sky verseny utáni elemzésében a 2016-os világbajnok.

„Most már mindenképpen meg kell találnia a kiutat ebből a helyzetből. Nemcsak tönkretette a saját versenyét, de mindeközben van egy csapattársa, aki egész hétvégén fantasztikusan teljesített, és nincs okunk rá, hogy arra gondoljunk, ez nem így fog menni a továbbiakban. Szóval Sebastiannak egy újabb kihívással kell szembesülnie idén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: