DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hárman töltik be Whiting helyét Bahreinben

Az F1-es versenyigazgató váratlan tragédiája után minden feladat Michael Masira hárult Melbourne-ben. A szakember a második versenyen szintén ott lesz, de ezúttal két segítőt is kap.

Akárcsak az Ausztrál Nagydíjon, a bahreini versenyen is Michael Masi lesz a Formula-1 versenyigazgatója. Az FIA biztosági delegáltjaként szintén az ausztrál szakembert nevezte meg.

Egy harmadik feladatról azonban – amelyet korábban az előző kettőhöz hasonlóan Charlie Whiting végzett –, a verseny rajtoltatásáról ezúttal nem Masi, hanem Christian Bryll gondoskodik, az F1-es események logisztikájáért felelős menedzser.

Michael Masi (jobbra)


Ezen túl Masi mellett egy helyettes versenyigazgató is dolgozni fog, Colin Haywood, a versenyirányítás rendszereiért felelő menedzser. A Formula-1-es nagydíjakon azóta nem dolgozott helyettes versenyigazgató, hogy a pozíciót betöltő Laurent Mekies tavaly a Ferrarihoz igazolt.

A kinevezések csak a hétvégi versenyre szólnak, a Nemzetközi Automobil Szövetség továbbra is dolgozik azon, hogy megfelelő utódokat találjon Whiting helyére. A Formula-1-es versenyeken ellátott három pozíció mellett Whiting az FIA számos bizottságában is dolgozott, a szabályok megfogalmazása és az új vagy felújított pályák ellenőrzése szintén az ő felelőssége volt. Várhatóan ezeket a feladatokat több tisztviselő között osztják szét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: