DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Giovinazzi másolná Raikkönen vezetését

Sokat várt erre, de versenyzői ülést kapott a Formula-1-ben Antonio Giovinazzi, ráadásul rögtön Kimi Raikkönen oldalán. Az olasz szerint hiba lenne, ha nem követné a világbajnok stílusát.

Kedden vezette először a fiatal olasz az Alfa C38-as kódjelű versenygépét Barcelonában, csütörtökön pedig ugyanez a feladat vár rá. Mivel Kimi Raikkönen eddig rettentő elégedett az új Alfa Romeóval, csapattársa is megpróbál idomulni a vezetési stílust illetően, ez ugyanis személy szerint neki is csak előnyt jelenthet, illetve az istálló fejlődését is jobban szolgálja.

„Azt gondolom, hiba lenne, ha másképp akarnám végezni a munkát, mint ő. Szeretnék egy hozzá hasonló vezetési stílust. Legfontosabb célkitűzésem, hogy folyamatosan eltanuljam tőle a dolgokat. A csapat számára is az lenne a legjobb, ha hasonlóan vezetnék, mint Kimi” – ecsetelte véleményét Antonio Giovinazzi a Motorsport.com szakoldalnak.

Giovinazzi a saját és a csapat érdeke miatt is másolná Raikkönen vezetését


Két éven át dolgozott fejlesztőpilótaként Maranellóban, most pedig a Ferrarival kötött szoros szövetség miatt került igazán képbe és kapott végül állandó ülést a Sauberből átalakult Alfa Romeónál. „Ez egy teljesen más tesztelési élmény, mint korábban. Most magamnak dolgozom és az autóért. Minden egyes visszajelzést magamba szívok, rengeteget dolgozom együtt a csapattal és Kimivel, hogy minél jobb autót építsünk.”

„Már hétfőn végigkövettem Kimi napját, remekül tudunk együtt dolgozni. Kiminek sokkal nagyobb tapasztalata van, mint nekem, ezért minden visszajelzését meghallgatom. Nagyon sokáig kellett várnom, két éven át, de most végre nagyon boldog lehetek. Alig várom, hogy csütörtökön újra autóba ülhessek, minél többet tanuljak, minél inkább továbbfejlesszük az autót és biztosak legyünk abban, hogy Melbourne-ben minden jól működik majd” – tekintett előre Giovinazzi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: