DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Red Bull: Véletlenül lesz a bemutatónk ugyanakkor és ugyanott, mint a Mercedesé

Február 13., Silverstone: a Mercedes autóbemutatójának és bejáratásának időpontja – egyben a Red Bullé is. Helmut Marko elmondása szerint az időzítésben nincs szándékosság.

Előbb a Mercedes jelentette be 2019-as autója bemutatójának dátumát és helyszínét. A gyártó jövő szerdán, február 13-án publikál stúdiófotókat a W10-ről, amelyet ugyanezen a napon meg is járat a silverstone-i pályán, felhasználva a csapatok rendelkezésére álló filmforgatási napok egyikét.

A konstruktőri bajnokot követően a Red Bull is nyilvánosságra hozta, mikor láthatjuk az új konstrukciót: február 13-án. Bár a csapat hivatalos csatornáin nem árulta el, milyen formában érkezik az autó, más források, köztük az Auto Bild alapján úgy tűnik, ők is rögtön megtesznek néhány kört az RB15-tel. Tavaly is így történt Silverstone-ban, az alkalom azért volt emlékezetes, mert Daniel Ricciardo rögtön kicsúszott az új autóval. A jelek szerint a választás idén szintén a Brit Nagydíj helyszínére esett – és február 13-ra.



A Red Bull idei bemutatója a Honda-motorra való váltás miatt kap több figyelmet, és ismerve a Formula-1-ben vívott, csapatok közti ádáz küzdelmet, adja magát a feltételezés, hogy a csapat szándékosan akarja elvonni a figyelmet egyik fő riválisáról, valamint bosszantani a Mercedest a helyszín választásával. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója ezt cáfolja.

„Egész egyszerűen annyi történt, hogy az autónkat két nappal később fejeztük be a tervezettnél. A pálya más részein fogunk vezetni, így ebből nem lesz probléma” – mondta Marko az Auto Bildnek. A silverstone-i aszfaltcsíknak több alternatív vonalvezetése van: akár két kisebb pályára is fel lehet bontani, külön bokszutcával. Valószínűleg ezek egyikét használja a Red Bull, a másikat a Mercedes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: