DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo összetörte az RB14-et a bejáratáson

Sikeresnek titulálta a Red Bull 2018-as versenygépe első, silverstone-i bevetését: az olasz sajtó szerint éppen csak arról felejtettek el beszámolni, hogy Daniel Ricciardo a falban kötött ki.

A hétre kitűzött autóbemutatók sorát megnyitva hétfőn a Red Bull leleplezte idei modelljét, az RB14-et, amelyet egyidejűleg pályára is vitt. Az istálló pilótája, Daniel Ricciardo a csapat Milton Keynes-i főhadiszállásához közel eső Silverstone-ban körözött a versenygéppel. Erre a szabályok filmforgatási nap keretében adnak lehetőséget, melyen legfeljebb 100 kilométert lehet teljesíteni.

„Néhány körből nehéz kiindulni, de a kezdeti érzéseim jók” – értékelte az autót Ricciardo a Fox Sport Australiának. „Nem csinál semmi olyasmit, amivel rám ijesztene, azt pedig már most érzem, hogy az autó hátulja kifejezetten nyugodt, még az ilyen rossz körülmények között is. Ezek biztató korai jelek.”



Ricciardo és a Red Bull kommunikációjában szó sem esik bármiféle kisiklásról. Az olasz it.motorsport.com információi szerint nem épp ez történt. Az esős pályán egy hosszabb etapot megkezdő Ricciardo megcsúszott egy vízfolton, és az autó orrával a gumifalnak csapódott.

Az RB14 komolyan megsérült, az első szárny, orrkúp és első felfüggesztés mellett még a bargeboard területe is megrongálódott, a karosszériának azonban nem esett bántódása. A Red Bull tesztje az incidenssel be is fejeződött – körülbelül a táv háromnegyedénél –, a csapatra pedig megfeszített munka vár, fel kell gyorsítaniuk az alkatrészek gyártását, hogy a hétfőn kezdődő barcelonai teszten elég tartalék álljon rendelkezésre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: