DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alfa: Raikkönen kisebb csapattal is képes nyerni

Hiába keressük a Saubert a Formula-1 mezőnyében, az Alfa Romeo teljes egészében átvette az irányítást. Komoly fejlődési folyamat közepén járnak, Kimi Raikkönen érkezésével pedig vezérük is lett.

A névváltoztatástól függetlenül izgalmas, új éra veszi kezdetét az egykori Sauber, most már Alfa Romeo Racing háza táján. A Ferrarival még szorosabbra fűzött kapcsolat és a 2007-es világbajnok leigazolása nagy terveket sejtet. Bár azt a svájciak is érzik, hogy nyerni még nem fognak, de egy látványosabb fejlődés elérése önmagában győzelmet jelent majd Hinwilnek.

A csapatfőnök leginkább annak örül, hogy új vezérpilótája, a 292 nagydíjrajttal büszkélkedő finn jégember igazi összehasonlítási alapot jelent. Szeretnék is teljes egészében kihozni a maximumot Raikkönen tapasztalatából, ami hatalmas segítséget jelenthet a fejlesztéseknél.

„Kimi rendkívül fontos viszonyítási pont lesz számunkra, ami nagyban segítheti a mérnököket az autó fejlesztésében. Fiatal csapat vagyunk és hiszek abban, hogy egy ilyen vezér (mint Kimi Raikkönen) csak hasznos lehet a jövőnk szempontjából is” – nyilatozta Frederic Vasseur a Motori Online szakportálnak.

Raikkönen tapasztalata aranyat érhet az Alfának


„Kimi tudja, hogy nehéz lesz a hetedik helynél előrébb végeznünk problémák nélkül. A motivációja valahonnan egészen máshonnan jön. A tényből, hogy fejlődünk, növekszünk és felépítünk valamit. Szerintem ez remek érzés az összes csapattagnak, beleértve a pilótákat is” – tette hozzá a csapatfőnök.

A jelenleg 39 éves veterán finn kétéves szerződést írt alá az Alfa Romeóval, a csapatnál pedig leginkább abban bíznak, hogy Raikkönennek már megvan a kellő tapasztalata kisebb csapatoknál is, ahol szintén sikeres tudott lenni. A pénzügyileg nem túl erős lábakon álló Lotusnál töltött két éve alatt két futamot is megnyert (számos más dobogós helyezéssel egyetemben), ezután szerződött újra Maranellóba, hogy öt év után visszatérjen első F1-es istállójához, az egykori Sauberhez.

Egyelőre nem tűnik valószínűnek, hogy eddigi huszonegy futamgyőzelmét tovább gyarapíthatná Kimi Raikkönen, de már azt is győzelemnek tekintenék, ha sikerülne a csapatot egy szinttel feljebb emelnie.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: