DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A McLaren az F1 kegyetlenségétől óvná Norrist

Elkerülnék Zak Brownék azt a hibát, amit Stoffel Vandoorne-nal egyszer már elkövettek. A vezérigazgató veszélyes helynek tartja az F1-et, amitől meg akarja védeni új pilótáját.

A 2017-es szezonhoz hasonlóan ismét egy újonccal vág neki az aktuális Formula-1-es szezonnak a McLaren istállója, ám a csapat vezérigazgatója nagyon nem szeretné, ha Lando Norrisszal ugyanúgy zátonyra futnának, mint anno Stoffel Vandoorne-nal. F1-es csatlakozásakor a belga pilóta felé óriási elvárásokat fogalmaztak meg korábbi sikerei miatt, ám egy körülményes autóval, Fernando Alonso csapattársaként csak elvétve volt képes megvillantani valódi képességeit, ezért karrierje idejekorán kettétört. Zak Brown mindenkit biztosított arról, hogy Lando Norisszal, az új protezsálttal körültekintőbben fognak bánni.

 norris-portre-2018-mclaren



„Landót mostanra jó néhányszor láttuk autóban, és elképesztően tehetséges. Istápolnunk kell őt, kordában kell tartanunk a külső és a belső elvárásokat is, miközben a megfelelő eszközt adjuk a kezébe ahhoz, hogy megmutathassa a képességeit. Egy pilóta elsődleges mércéje a csapattársa, Carlos pedig egy őrületesen gyors és tehetséges pilóta. Azt várjuk tőlük, hogy keményen és tisztán versenyezzenek egymás ellen.”

„Lando belátta, hogy néhány kezdő hibát el fog követni, mi pedig szem előtt tartjuk, hogy számára néhány ismeretlen pályára is elutazunk. Most az újraépítés szakaszában vagyunk. Egy bonyolult csapathoz érkezett, de türelmesek leszünk hozzá” – idézte őt a crash.net.

brown-norris-2018-portre

Brown párhuzamot vont Vandoorne és Charles Leclerc között is, akik hasonlóan fiatalon érkeztek az F1-be, de egy-két szezon után karrierjeik két teljesen más irányba fordultak: míg a kezdeti nehézségek után Leclerc-re nem más csapat, mint a Ferrari csapott le, addig Vandoorne nemes egyszerűséggel kiszorult a mezőnyből. A zsákutcába futott tehetség helyzetéről részben a nehéz időszakot megélő McLaren is felelős, de Brown Norrist megkímélné ettől a helyzettől.

„A Formula-1 időnként kegyetlen tud lenni. Leclerc-ről például az első néhány futama után azt taglalták, érdemes-e egyáltalán a kategóriában lennie. Mostanra azonban a Ferrarihoz került, szóval nem szabad három verseny alapján ítélkeznünk, amire ebben a sportban hajlamosak vagyunk. Stoffel egy hihetetlenül jó versenyző, de vele valamiért nem működött a dolog. Még egyszer nem akarunk egy olyan helyzetbe kerülni, amelyben esetleg mi is a sikertelenséghez járulunk hozzá.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: