DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Öt éven belül világbajnok lenne a McLaren

Elérték a szakadék mélyét, most már kifelé mászna innen Zak Brown ügyvezető csapatával, a McLarennel. Az amerikai sportvezető megszabott egy határidőt is az igazán nagy eredmények elérésére.

A jövő csapatát igyekszik építeni a McLaren, ugyanis a két versenyző a még mindig csak 24 éves, mégis már rendkívül tapasztalt Carlos Sainz, valamint az újonc Lando Norris lesz, valamint érkezik technikai igazgatónak a szakemberek között szintén fiatalnak számító James Key is a Toro Rossótól valamikor év közben - és akkor még arról a pletykáról nem is beszéltünk, hogy a csapat meg szeretné szerezni Andreas Seidlt is sportigazgatónak.

2018MonacoGPSaturday_2ST7185



„Épp most prezentáltam egy ötéves tervet a csapatnak, amely során előbb versenyeket szeretnénk nyerni, a végén pedig a világbajnoki címért harcolni” - nyilatkozott bizakodóan Zak Brown ügyvezető a Racernek. „Kritikus fontossággal bír, hogy a Liberty változtatásokat eszközöljön a sportágban, most ugyanis 2-3 csapatnál több úgysem tud harcolni a győzelemért. Remélhetőleg sikerül változást elérni ezzel kapcsolatban és egyszerre több csapat is harcban lehet a vb-cmért.”

A hírek szerint a vezetőség, benne többek között a bahreini uralkodói család tagjaival és az egyik főrészvényessel, 2018-at az F2-ben teljesítő Nicholas Latifi apjával, Michaellel, elégedett volt a tervekkel. „Az egyértelmű, hogy a jelenlegi pozíciónkhoz képest fejlődnünk kell. A részvényeseink elkötelezettek ennek érdekében, mindenki ezért igyekszik valamit hozzáadni a csapathoz, ezért szerződtetünk újabb és újabb szakembereket, azért, hogy előre tudjunk lépni, a befektetőink pedig viszontláthassák a pénzüket. Nincs egy képlet, ami szerint egy dolgot x időre el kell érnünk, az viszont egyértelmű, hogy mindenki szeretné látni az előrelépést.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: