DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Wolffnak megszakadt a szíve Szocsiban

A csapatfőnökök élete sem könnyű. A Mercedes megcserélte pilótáit Oroszországban Lewis Hamilton bajnoki címéért, amivel Valtteri Bottastól győzelmet vett el. Erre a pillanatra emlékezett vissza Wolff.

Valtteri Bottas végül így első hely nélkül és csak az összetett ötödik pozíciójában zárta a 2018-as évet. Kínában Daniel Ricciardo vette el tőle a győzelmet, Bakuban pedig a balszerencsének köszönhetően nem tudott nyerni: az utolsó körök egyikében kapott defektet.

Baku után talán Szocsi fájhatott a legjobban a finnek, aki akkor már harmadik alkalommal érezhette, hogy egy igazán megérdemelt győzelemtől esik el. A csapat szólt a fülére, hogy engedje el Lewis Hamiltont, aki így tovább tudta növelni előnyét Sebastian Vettellel szemben a bajnoki pontversenyben. 

Toto Wolff így emlékszik vissza az oroszországi történtekre: „Végre kellett hajtanunk azt a borzasztó csapatutasítást. Valtteri kezében volt a győzelem, de azért, hogy Lewis kapja meg a több pontot, meg kellett cserélnünk a sorrendet.”

 wolff-a-szocsi-csapatutasitasrol-2018



„Ez olyasvalami volt, ami senkinek nem tetszett. Láthattuk az arcokat, és azt, hogy senki nem boldog a helyzet miatt, beleértve engem is. Ez szemben áll a versenyzési alapelveinkkel, hogy hagyjuk a jobb srácot nyerni.”

A Mercedes csapatfőnökének sem volt könnyű kiadni az utasítást: „Amikor Valtteri lehúzódott, úgy éreztem, hogy összetört a szívem, és borzasztóan éreztem magam miatta. Ez a sport néha kegyetlen is tud lenni, és ez az ilyen pillanatok egyike volt. De ez az eset jelzi, milyen kemény harcot vívtunk a Ferrarival: nem tehettük meg, hogy pontokat veszítsünk velük szemben.”

„Nehezemre esett ezt elfogadni, de azon a ponton, azon körülmények között… Csapatjátékos vagyok, megtettem a csapatért, és holnap is megtenném értük” – mondta el Bottas a saját álláspontját az esettel kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: