DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Wolff: Bottasnak nincs bérelt helye

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elhintette, hogy Valtteri Bottasnak bizonyítania kell, hogy elég rátermett a csapat ülésére. A világ húsz legjobb pilótája van itt, és senkinek nincs bérelt helye.

Toto Wolff hisz Valtteri Bottasban, ezt egy korábbi interjúban is elmondta, azonban most azt is leszögezte, hogy a finn versenyzőnek be kell bizonyítania, hogy megérdemli az F1 jelenlegi legjobb csapatának egyik ülését.

A finn az első versenyzője a Mercedesnek 2011 óta, aki nem tudott versenyt nyerni egy adott szezonban, ráadásul csapattársa, Lewis Hamilton 11 futamgyőzelmet aratott idén, mindemellett pedig ötödik világbajnoki címét is megszerezte. Ehhez mérten Bottas éve meglehetősen pocséknak mondható, az összetettbeli pontversenyben még a Red Bull-os Max Verstappen is előtte végzett.



Esteban Ocon személyében pedig meg is érkezett a fenyegetés, aki kiszorult a Force Indiától, jövőre pedig a Mercedes fejlesztési- és tartalékpilótája lesz.

„Minden pilótának figyelni kell a háta mögé a Formula-1-ben. Ez egy kegyetlen sport, ahol kizárólag a legjobbak maradnak életben, és ezt mindannyian nagyon jól tudják. Ők a kiválasztottak. A világ 20 legjobb versenyzője, akiknek minden áldott évben bizonyítania kell, hogy megérdemlik ezt a kiváltságot. Ez nem csak Valtterire, hanem mindenki másra is ugyanúgy igaz” – mondta el Wolff a Reutersnek.

„Valtteri egy igazi vad harcos, és nem lehetne itt, ha valójában nem lenne egy kimagasló versenyző. Teljes mértékben elfogadta a kihívást, hogy Lewis Hamilton csapattársa és egyben kihívója legyen. Rendelkezik a kellő tehetséggel és intelligenciával.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: